pondělí 18. listopadu 2013

La Luna, Song for Marion, Left to Die, Små citroner gula, Whole Lotta Sole

File:La Luna (2012 film) poster.jpg
La Luna (La Luna, 2011) - 90 %
Když je krátký animák krásný, tak to na vás musí zapůsobit. Tohle se podařilo snímku "La Luna" v plné parádě. Trochu nečitelný příběh, alespoň z počátku, který se mění v magický s krásným poselstvím. Pixar opět ukazuje, jak je inovativní, tentokrát především v nápadech, které je možné realizovat. Proč trochu nezabrousit do snů? Nemohu si pomoc, ale připomíná mi to tvorbu kreslíře Vhrsti.
Song for Marion (2012) - 80 %
Při prvních několika minutách si hned uvědomíte, jak skvěle byli vybráni herci do hlavních rolí. Vanessa Redgrave je naprosto úchvatná, Terence Stamp má ten správný odstup. Gemma Arterton má nádherný přízvuk a celý zbytek těla, a u Christophera Ecclestona nemůžu uvěřit, že hrál Malekitha v "Thor: Temný svět". Nádherný film o nemoci a zpěvu. Zní to divně? Tak se na to nejdřív podívejte. Umírání není hezké, ale když ještě můžete žít, žijte. Krásné poselství v krásném balení, které zbytečně netlačí na city. No, alespoň ne tolik.
Left to Die (2012) - 55 %
Celkem zajímavý námět, který pravda není zas až tak strašně originální - nic netušící žena na letišti zjistí, že její bagáž obsahuje drogy. Tohle rozhodně není na letišti dobré, protože takové zjištění jí sdělí přímo ostraha. Co je na tom ještě horší, to je skutečnost, že tohle se stane v Ekvádoru, tedy hodně daleko od domoviny. Film je podle skutečné události, ale nějak mu chybí náboj. Je to tak nějak všechno nevyhrocené, bez pořádně silných emocí, které zde jednoznačně jsou. Snad je to dáno tím, že se jedná o snímek televizní.
Små citroner gula (2013) - 55 %
"Små citroner gula" neboli "Malé žluté citrony" jsou švédským romantickým filmem, který lásku spojuje s vařením. Nezní to nijak moc originálně, co? Ono to zas tak moc originální také není. Jen je to švédské. Proč se holky vždycky dokážou zabouchnout do takových blbů a pořád jim dávat přednost, i když je už několikrát tihle troubové zklamali? Trochu klišovité, ale ne až tak laciné, jako mnozí američtí kolegové. Milé. To je asi výraz, který pocity nejlépe vyjádří.
Whole Lotta Sole (2011)
Whole Lotta Sole (2011) - 45 %
Film o jednom otcovství, s kterým se to mát trochu jinak, o jednom gauči, který nikdo nechce, o jedné matce, která opravdu řízná, o jedné lásce, která by mohla vzniknout, o spoustě lží a jednom hodně nepodařeném vloupání, ne o tak něco. Film je příliš krátký, aby se tady toho odehrávalo tolik, což nakonec vede k tomu, že se vlastně nic nevyřeší. To, že jsou postavy příjemné, je sice hezké, ale ani jedna nijak nevybočuje, nevypadá reálně. V konečném součtu prostě jen obyčejný film. Až moc obyčejný.

Žádné komentáře:

Okomentovat