neděle 24. listopadu 2013

The Wee Man, K zázraku, Tunnel Vision, Návrat kouzelníků: Alex versus Alex, Unconditional

The Wee Man (2013) - 50 %
Paul Ferris je skutečnou osobností. Je to Skot, který se proslavil na dvou polích. Nejprve jako kriminální, po propuštění z vězení jako spisovatel. Asi je celkem logické, že film se zaměří především na tu první část jeho života. Jak se z kriminálníka vlastně stane spisovatel? To by mohl být celkem dobrý příběh. Další britský film, který sází na syrovost a realističnost. Přiznám se, že mě tohle moc nebaví. Všechny mi přijdou na jedno brdo.


K zázraku (To the Wonder, 2012) - 40 %
Terrence Malick se nás opět snaží přesvědčit, že je filmovým básníkem a že jeho pomalé záběry jsou umění a nikoli dokumentární film o francouzských a jiných památkách. Co se musí uznat, to je skutečnost, že Malick pochopil jednu věc: Čím méně bude Ben Affleck mluvit, tím lépe bude hrát. Já pro Malickovu poetiku úplně smysl nemám, a i když mu budou mnozí vděční za vysvlečení Rachel McAdams, já končím u toho, že je film pouze montáží dlouhých záběrů, které chtějí evokovat, že se pod nimi skrývá srdcervoucí příběh.
Tunnel Vision (2013) - 60 %
Cristos není od pohledu zrovna nějak moc příjemný herec, na druhou stranu beru jako celkem odvážné, že ho Delila Vallot obsadila do hlavní role. No, a asi nebudu tak daleko od pravdy, když si budu myslet, že ti dva spolu něco mají. Díky Cristosově zjevu má však snímek takový správný temný nádech hned od začátku. Zápletka je podobná jako u snímku "Ctihodný občan", ale nehraje se na akční podívanou, překvapivě, ale místy až na psycho snímek. Je to hodně o pocitech a dojmech a překvapivě je to dobré. Takový ten film, od něhož nic nečekáte, ale nakonec vás docela mile překvapí.
Návrat kouzelníků: Alex versus Alex (The Wizards Return: Alex vs. Alex, 2013) - 60 %
WOW! Tak když jsem tohle pustil, nevěda úplně do čeho jdu. Hodně mě překvapil smích publika v pozadí, což očividně naznačuje, že Disney Channel nebude můj oblíbený program. Co mě zaujalo pak, to je skutečnost, že tenhle přetažený díl sitcomu vlastně docela funguje - to znamená, že je vtipný, a to i bez znalosti seriálu a předchozího filmu. Taková blbost na jednu hodinku, z které si asi nic nebudete pamatovat, ale docela vás to pobaví, když nehledáte nic náročného. Nic nečekejte a nebudete zklamáni. Je to jen TV blbina. No a Selena... V tomhle případě je hvězdou.
Unconditional (2012) (II)
Unconditional (2012) - 75 %
Příjemný malý film, který dokáže vyprávět o velkých věcech. Pomsta je sice hezká věc, ale není mnohem hezčí dál žít? Ano, postihují nás hnusné události, stává se, že se všechno obrátí tím posraným nahoru a vy do toho prostě spadnete a nejlíp rovnou na obličej. Pořád se ale dá žít, pořád jsou tu další, kteří vám mohou ten váš život udělat hezčí. A o tomhle ten film je. Ano, sem tam je patetický, sem tam tlačí na pilu, ale jako celek je prostě krásný.

Žádné komentáře:

Okomentovat