středa 27. listopadu 2013

Parker, Bastardi 3, Allegheny Uprising, 8. míle, +1

Parker (Parker, 2013) - 50 %
Hned v úvodu navnadí docela dobrá scéna s tím, jak klauni a jeden kněz vykradou trezor. Od začátku ale trochu deptá téměř dvouhodinová stopáž. Je jasné, že snímek tempo neudrží. Neudrží. Po první parádní akci a celkem drsné scéně se mění v blbou komedii s J.Lo, která se jednou ohne, předvede výstavní zadnici, kterou už jsme ale viděli mockrát (kdyby u toho aspoň byla nahá) a pak už jde jen o to někoho sejmout a trochu si moralizovat. Jason je skvělý, ale tentokrát to nestačí.
Bastardi 3 (2012) - 20 %
Jak se Magnuskovi daří, že do svých filmů dostává takové herecké hvězdy? Přišlo mi, že se tady objevilo minimálně 50 % herců, kteří něco znamenají, kteří mají jméno. To, že kvalita je klesající, to je věc druhá, ale není to dáno hereckými výkony, jen scénářem, který už rozvařily ty celkem dobré těstoviny, které se uvěřily v první filmu. Pořád se řeší to samé a už je třeba jenom odpovědět na otázku, co bude s Majerem. Nějaké další příběhy jsou jen na efekt, stejně jako nezbytná vulgarita a odpornost těch fakanů, která je ale tak nějak už vyčpělá.
Allegheny Uprising (1939) - 60 %
Trochu klasický John Wayne, který moc nevyniká, snad jen tím, že indiáni zde nejsou až takoví hajzlové. Zlouni jsou ti bílí a ono to tak prostě je. Jenže je fakt, že zlouni jsou všude, ale nebudeme podporovat stereotypy, že? Jeho postava má zase trochu problémy se ženami, protože poslání je pro něj to nejdůležitější. Trochu otřepané, ale stejně se podařilo přijít se zajímavým příběhem, který má i své vtipné momenty.
8. míle (8 Mile, 2002) - 80 %
I když je tohle hlavně film o hudbě, je zde také naprosto skvělé zachycení toho, jak to v Detroitu vypadá. A to je vlastně "8. míle" ještě celkem laskavá. Jen se dívejte, v čem se tu jezdí, kde lidé pracují, pak si to dejte do spojitosti s tím, že o pár let později to šlo do háje ještě víc. Mimochodem, pálení domů, to je také určitý zvyk v tomhle podivném městě. Není to nic výjimečného. Jinak samozřejmě celkem lidský příběh, možná docela ohraný, ale pořád dramatický a silný. A ta hudba prostě vede!
+1 (2013) - 70 %
Filmu trochu chybí nějaké velké vyvrcholení, na druhou stranu jsem si říkal, že z hlediska "velkých party" je tohle sakra originální pojetí. Zajímavý film, který si hraje s dvojníky a rozvádí tak myšlenky filmů jako "Invaze lupičů těl" a přenáší je do moderního pojetí. Nedostanete odpověď na otázku "Proč?", ale zase dostanete ukázku toho, jak nefunkční skupina lidé jsou a jak mohou řešit krizovou situaci, která na ně dopadne. Pravda, tohle je krizová situace rozhodně neobvyklá. Jsem docela rád, že ač tomu název napovídal, tenhle film s Google+ opravdu nemá nic společného.

Žádné komentáře:

Okomentovat