úterý 12. listopadu 2013

Mammas pojkar, BURN-E, Návrat na zapomenutý ostrov, Thor: Temný svět, Revenge for Jolly!

Mammas pojkar (2012) - 50 %
Na švédské komedie se moc nedívám, tak proč jednou neudělat výjimku? Tu jsem udělal se snímkem "Mammas pojkar", což by se dalo přeložit jako "Maminčini chlapci". Prostě dva dospělí frajeři, kteří milují tvrdý rock, žijí u maminky, která se jich už chce zbavit. Maminka je kněz - jaký je ženský ekvivalent? - což je ve Švédsku dáno tím, že zde mají luteránství, které ženu na tomto postu - na rozdíl od katolictví - uznává. Ale někdy dojde trpělivost i knězi.Film má naprosto  výborný soundtrack, pořádně rockový, ale jinak je to možná až trochu moc přímočará komedie, kde ten humor sem tam chybí. Potěší přítomnost Tuvy Novotny, která je známá i českým divákům.
File:BURN-E poster.jpg
BURN-E: Světlo galaxie (BURN-E, 2008) - 70 %
Ten sci-fi háv animovanému filmu prostě sluší a jsem rád, že se Pixar pustil do toho, že dělá kraťasy v podstatě ke všem svým filmům, protože minimálně tak dá bonus s oblíbenými postavami. Dobře, tady jsou ty oblíbené postavy vedlejší, ale BURN-E má velmi dobrý náběh na to, se oblíbenou postavou stát. Problém s tímhle filmem je v tom, že je celkem důležitá znalost filmu "VALL-I", jinak některé ty scény nemusejí dávat moc smysl.
Return to Nim's Island (2013)
Návrat na zapomenutý ostrov (Return to Nim's Island, 2013) - 35 %
Pokračování celkem milého snímku s Gerardem Butlerem a Jodie Foster, ovšem s tím, že se ani jeden z těchto herců nevrátil. Nakonec, nevrátila se ani představitelka Nim, Abigail Breslin. Pokračování stojí na tom stejném, co předchozí film, v podstatě jde o to zachránit jeden ostrovní ráj. Silně ekologické, rádoby dobrodružné, zbytečně digitální a neskutečně průhledné bez jediného pořádného nápadu a vlastně i bez pěkných záběrů. Prostě nic, co v televizi nevidíte normálně.
Thor: Temný svět (Thor: The Dark World, 2013) - 60 %
Docela je mi to líto, že to musím říct, ale kdyby nebylo skvělého vizuálního hávu a všudypřítomného humoru, tak je ten film neskutečně o ničem. Nudná romance, která nemá žádnou gradaci, záporák, o kterém nikdo nikdy pořádně neslyšel, velké souboje, které vypadají jen velké, protože je to dobře natočen, a zase jednou trochu poničený Londýn. To, že se u těchto filmů smějete, to je sice hezké, ale asi čekám trochu víc. Jenže jak se zdá, Marvel může být v pohodě. Finančně film propadák nebude a my se příště můžeme těšit na něco hodně podobného. Hurá...
Revenge for Jolly! (2012) - 30 %
Aneb jak se ještě pořád někdo snaží být stejně cool jako Tarantino, respektive postavy v jeho filmech. Už to nefunguje, hlavně proto, že každý druhý prostě Tarantino není. Sice by se zdálo, že tahle odysea za vrahem jednoho psa by mohla být nápaditá, ale ta nápaditost se vytratila s tím, jak hlavní "hrdina" vyšel z pokoje, kde jeho pejsek visel. Nudné, nezáživné. Střílet do nevinných s tváří Elijaha Wooda už prostě nestačí.

Žádné komentáře:

Okomentovat