pátek 1. listopadu 2013

Chosen, Král komedie, BMF, Žhavé výstřely, Jack-Jack útočí

File:Chosen TV series.jpg
Chosen (seriál, 1. sezóna, 2013) - 70 %
Neměla by pistole s tlumičem dělat trochu menší randál. Tohle dílo bylo původně zamýšleno jako seriál, ale nakonec se ukázalo, že je vhodnější jako film. V lednu to bylo vysíláno všechno během jednoho dne a myslím, že to bylo dobré řešení. Milo Ventimiglia je dobrým hercem a tady to ukazuje. Bohužel mu scénář sem tam podráží nohy. Místo toho, aby se budoval příběh, zajímavý, nový, staví se na tom, že to vypadá zajímavě, dobře. Přesto je to na televizi pořád nadprůměr, který má celkem dobrý rytmus. Jsem zvědavý, jestli skutečně dojde i na druhou sérii, i když já osobně nevidím důvod, proč neskončit jen s jednou sezónou, která funguje dobře jako film.
Král komedie (The King of Comedy, 1982) - 90 %
Nemůžu si pomoct, ale mě tenhle film naprosto dostal. Robert De Niro zde ukazuje, že nemusí hrát jen agresivně vyšinuté postavy, ale skutečného krále komedie. Ta role je dokonalá, především v tom, že nikdy neztrácí svoje kouzlo. Nikdy nedojde k nějakému skutečně agresivnímu výlevu, ale pořád mu zůstává úsměv. Skvělý kontrast mezi ním a Jerrym Lewisem. Skvěle fungující film s výbornou pointou. Proč nebýt trochu nereálný, když je to podáno v tomhle podivně komediálním duchu. Rupert Pupkin je vyšinutec, který se vám dostane pod kůži.
BMF: The Rise and Fall of a Hip-Hop Drug Empire (2012) - 70 %
Poslední dobou mám štěstí na dokumenty o drogách a jejich prodeji/užívání v Americe. Tentokrát se podíváme do Detroitu, které už dávno není Rock City, ale je to Rap City a také Drug City. Propojení místní kultury s drogami je téměř neoddělitelné. Snímek podává celkem zajímavou zprávu, zpovídáno bylo velké množství lidí ze všech stran. Co se musí dokumentu nechat, tak skutečnost, že si zachovává videoklipový střih. Dojem z tohoto dokumentu je pak ještě intenzivnější.
Žhavé výstřely (Hot Shots!, 1991) - 80 %
Legendární parodie, která mě už jako malého kluka naprosto dostala a i dnes si uvědomuji, že mě něco takového prostě baví. Je to ujeté, ale je to při tom neskutečně ladné. Žádný fekální humor, žádné zbytečně uřvané postavy, prostě jenom skvělá parodie "Top Gunu" s ještě skvělejším Charlie Sheenem, který se pro parodie prostě narodil. Pravda, dvojku jsem měl vždycky radši, ale i tohle je skvělé.
File:Jack-Jack Attack poster.jpg
Jack-Jack útočí (Jack-Jack Attack) - 75 %
Krátký film odvozený od "Úžasňákových" je opět zábavný, jak se Pixaru daří tak nějak obvykle, navíc je to ještě laděno do špionážního stylu, dokonce se nabízí srovnání s "Men in Black". Pixar rozhodně nezklamal, pořád to je něco navíc, ale vlastně to je tak trochu očekávané. Myšlenka ale rozhodně není špatná, docela dobře to dokresluje hlavní film.

Žádné komentáře:

Okomentovat