čtvrtek 28. listopadu 2013

Anděl a bandita, 10 Rules for Sleeping Around, A Case of You, A Perfect Man, Ain't Them Bodies Saints

Anděl a bandita (Angel and the Badman, 1947) - 55 %
Některé postavy jsou celkem zajímavé, některé zase docela jalové a ne příliš originální, nebo jakkoli více rozměrné. John Wayne si zde jede svůj standard, nutno ale říct, že pro mnohé jiné herce by to byl nadstandard. Když je potřeba, je vtipný, umí být romantický, zvládá většinu póz. Bohužel film sám o sobě nijak zásadně nevyniká a je to vlastně jen další příběh z Divokého západu, kde trochu zaujme honička na dostavníku a rvačka v baru.
Neskutečně vtipná vztahová komedie s pořádnou kapkou romantiky. Ne, dělám si srandu. Na tomhle není vůbec nic vtipného, je to většinou jen spousta plkání naprosto o ničem. Jojo, při sledování takových slátanin, které se snaží o "zajímavé" střihy, si teprve uvědomíte, jaký význam mají filmy jako "Láska nebeská". Dobrých romantických komedií je prostě strašně málo. A rozhodně si z filmů jako "10 Rules for Sleeping Around" neberte rady do života. Mimochodem kostnatější herečky do hlavních rolí by nebyly? Z toho závěru se mi chce blinkat. Je jednou jakou kokotinu uděláte, ona vás pořád bude milovat.
A Case of You (2013) - 50 %
Dokud se postava Justina Longa nezačne chovat jako naprostý debil, aby ve filmu došlo ke zlomu, je to dobrá romance, která prostě mže mít fajn poklidný průběh. Nic velkého, ale příjemné ano. To, že si život komplikujeme zbytečnostmi a vlastní hloupostí, to je jedna věc, ale koukat se na to v tomhle provedení, to na mě bylo trochu moc. Ten konec mě strašně mrzí, na druhou stranu varianta se spisovatelem a jeho příběhem je celkem zajímavá.
A Perfect Man (2013) - 45 %
Nina obětuje svůj vlastní život pro svého manžela Jamese, ale když zjistí, že ji manžel podvádí, a to poměrně často, rozhodne se, že je čas se změnit. Jenže tak dlouhý vztah není možné snadno ukončit. A tak, i když ona odejde, nemůže zapomenout. A zavolá mu. Přidá si k hlasu nizozemský přízvuk (v Holandsku žijí) a on ji nepozná. Po telefonu si neskutečně rozumí. Celkem dobrý nápad s příjemnými herci, ale bohužel celkově opět nic, co vás vytrhne. A že jsem těch romancí poslední dobou viděl celkem dost. Toho závěru je skoro škoda. Možná to přece jen mohlo mít klasičtější pojetí.
Keitha Carradina bych mohl jenom poslouchat, protože ten chlap má naprosto skvělý hlas. Na druhou stranu by to chtělo, abych ho mohl poslouchat v něčem, co stojí za to. Snímek "Ain't Them Bodies Saints" si hraje na umělecký, jak už bylo několikrát řečeno, jde ve stopách Malicka, a jede si svou jednu rovinu, kde vlastně nejsou žádné zvraty. S prominutím, ale na tohle jim kašlu. Pokud se to někomu líbí, tak ať, ale pro mě jsou tohle jen prázdné snímky, které se za "uměleckost" snaží skrýt to, že o ničem nejsou.

Žádné komentáře:

Okomentovat