pátek 29. dubna 2016

Sbohem, má konkubíno, Lolo, Michiel de Ruyter, Stag Hunt, Na Hromnice o den více


Sbohem, má konkubíno (Ba wang bie ji, 1993) - 80 %
Velmi intenzívní snímek, u kterého by vás nenapadlo, že bude jedním z nejlepších propojení osobního, lidského dramatu, spolu s dramatem společenským. Ale právě to se od něj dočkáte, a k tomu ještě máte navíc velmi silné scény, které jsou schopny se vám nadlouho vrýt do paměti. Snímek, který vás nenechá vydechnout.

Lolo (2015) - 50 %
Od Julie Delpy jsem asi i scenáristicky čekal trochu více, ale režisérsky je to celkem dobře zvládnuto. Celkem dobře natočená komedie, která má zajímavé charaktery, ale která je bohužel celkově tak nějak o ničem. Potěší spíše některé scénky jednotlivě, než aby dovedl potěšit celý film jako solidní komedie.

Michiel de Ruyter (2015) - 80 %
Holanďané naplno ukazují, že historické velkofilmy už skutečně nejsou jen doménou americké produkce, ale i další země je zvládnou naprosto bez problémů a to v kvalitě, která místy až omračuje. Ty námořní bitvy jsou zde skutečně skvělé, místy je top patetické, ale to překvapivě tolik nevadilo. K životopisným filmům to patří. Výborné.

Stag Hunt (2015) - 10 %
Tohle opravdu není snímek pro mě. Byla zde snad jediná scéna, která mi přišla alespoň trochu vtipná, ale jinak jsem měl pocit, že se dívám na něco neskutečně otravného, ale přitom se toho nemůžu zbavit, nemůžu se podrbat. Situace sama o sobě není vtipná a vtip se z ní dostat nedaří. Stejně tak ani drama. "Stag Hunt" prostě ne.

Na Hromnice o den více (Groundhog Day, 1993) - 100 %
Když snímek začínal, říkal jsem si, co na něm může být tak skvělého, že je obecně tak dobře hodnocen. Když snímek končil, říkal jsem si, že už chápu. Tohle je prostě celkově tak skvěle natočená komedie, že dnes už v podstatě nemá obdoby a podobných filmů se točí málo. Bill Murray je geniální herec!

Žádné komentáře:

Okomentovat