středa 13. dubna 2016

S'en fout la mort, A Stand Up Guy, Little Savages, Monkey Up, Zvrat štěstěny


S'en fout la mort (1990) - 45 %
Buď mám štěstí na to, že v rámci "1001 filmů, které musíte vidět, než zemřete" narážím na slabé filmy, anebo mám prostě špatný vkus. Ale tohle také rozhodně není snímek, který by mě nějak dostal. Jasně, kohoutí zápasy jsou zde natočeny celkem dobře, ale nic moc navíc tu není, prostě jen příběh o to, jaké svině lidé jsou.

A Stand Up Guy (2016) - 55 %
Není to skvělá řachanda, ale ten hlavní hrdina je celkem sympaťák, takovým tím rebelským způsobem. Bavilo mě ho sledovat, stejně jako ty ostatní postavičky kolem něj, kdy Michael Rapaport má skvělou roli. Malý film, ale v tomhle případě rozhodně nelituji těch devadesáti minut, které jsem filmu věnoval.

Little Savages (2016) - 40 %
Takový klasický snímek pro děti a případně celou rodinu. Neurazí ani nenadchne, ale je to tak neskutečně klišovité, že prostě musím jít do podprůměru. Tohle je film, který uvidíte na dětských kanálech v podobě různých seriálů. Ale je fakt, že na Katherine McNamara se člověk vydrží dívat. Taková ta princeznovská nevinnost, ale s jiskrou v očích.

Monkey Up (2016) - 30 %
Humor tohoto snímku se mi vůbec nelíbil. Práce s opicí je zde skvělá, ale to je opravdu to jediné, co mě zde zaujalo. Hloupoučký příběh o tom, jak se jedna opice dostane do srdcí dětí, je tak neskutečně ohraný, že jsem nad ním skoro skřípal zuby. Ale tak co chcete od rodinného filmu, na ty se talentem neplýtvá.

Zvrat štěstěny (1990) - 80 %
Snímek "Zvrat štěstěny" není až tak zajímavý pro to, jaký případ prezentuje, i když ten sám o sobě není až tak klasický, ale především proto, jaký přináší pohled na právnickou práci a to, jak jsou zjišťována fakta, o co vlastně jde, když obhajujete člověka, kterému možná ani sám nevěříte. No a pak je tu neskutečně uhrančivý Jeremy Irons, kterého můžete nenávidět, stejně jako obdivovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat