středa 13. dubna 2016

Král New Yorku, Diagnóza: Šampión, My All American, Tenkrát v Číně 2, Tanec s vlky


Král New Yorku (King of New York, 1990) - 70 %
Od Ferrary mám přece jen raději jiné filmy, především pak "Poručíka", který ukazuje krásné zdegenerování člověka, který dostal trochu moci a rozhodl se, že si bude trochu užívat. Tohle je velmi podobné téma, ale v hlavní roli rovnou máte grázla. Grázla, který se snaží trochu napravovat to, co udělal. Ale dál zabíjí. Některé scény jsou pořádný masakr.

Diagnóza: Šampión (Concussion, 2015) - 75 %
Will Smith zase jednou dokazuje, že může být velkým hercem a nemusí hrát jen v mainstreamových trhácích. Ten snímek nemá pořádné finále, trochu mizí do ztracena, a to hlavní je pak řečeno v závěrečných titulcích, ale pořád je to velmi povedený náhled na to, jak vlastně funguje kapitalismus. Ano, těch pár mrtvých nevadí, protože podporujeme charitu a pomáháme ostatním. Nakonec, který debil, by se nechal takhle mlátit do palice?

My All American (2015) - 50 %
Kdyby to nebylo podle skutečné události, tak máte pocit, že je to jen neskutečně prvoplánová kalkulace. Což ona je i tak, protože do hlavní role byl nutně obsazen hezounek, Aaron Eckhart hraje dobře, ale místy neskutečně pateticky, ale není v tom sám, ten film ho k tomu nutí. Kdyby se to pojalo trochu méně srdceryvně, asi to bude fungovat lépe.

Tenkrát v Číně 2 (Wong Fei Hung II: Nam yee tung chi keung, 1992) - 80 %
Tady jsem se chvíli nemohl do filmu dostat, ale následně mě Jet Li a krásná choreografie celého filmu dostali. No a vrcholem byl samozřejmě finální souboj, který byl choreograficky tak nádherný, s tím krvavým finále, že jsem jenom tupě zíral a nebyl schopen odtrhnout oči. Viděl jsem tenhle druhý díl jako první, ale nemůžu se dočkat, až uvidím další.

Tanec s vlky (Dances with Wolves, 1990) - 95 %
Dlouho jsem se v televizi vyhýbal tříhodinové verzi, tak jsem si na poprvé dal rovnou verzi čtyřhodinovou. A musím říct, že tohle je film, který vás dovede chytnout za srdce, film, díky kterému si uvědomíte, že lidská společnost je prostě tragická a že toho zničila tolik, jenom proto, že chtěla, že vám z toho bude do pláče. Skvělé herecké výkony a nádherné prezentování světa, který už neexistuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat