úterý 19. dubna 2016

Extáze, Deadpool, The Anniversary, Tumbledown, Mé soukromé Idaho


Extáze (The Rapture, 1991) - 5 %
Tohle opravdu ne. Chvíli jsem si myslel, že je to film proti víře, ale to prostě nemůže. Nefunguje to jako kritika fanatismu, naopak to funguje jako kritika jeho adorování, a to i s tím, že vlastně zabití dítěte je opodstatnitelné tím, že to chtěl bůh. To jsou hrozné bláboly a celkově je film strašlivý blábol. Už nikdy!

Deadpool (Deadpool, 2016) - 90 %
Je krásné jít do kina na film, kdy něco očekáváte a přesně to také dostanete. Tohle je tak parádní jízda se skvělými postavami, které prostě chcete vidět ještě víc. Už teď se nemohu dočkat pokračování. "Deadpool" je pro mě jedním z mála současných komiksových filmů, na které se skutečně těším. A ne, už jednorožce nechci.

The Anniversary (1968) - 70 %
Bette Davis byla skvělá herečka a tenhle film si v podstatě ukradla sama pro sebe, i když přece jen potřebovala zdatné přicmrndávače, kteří jí nahazovali. A ty tady získala. Zábavné, místy máte pocit, že se to skutečně změní v něco drsnějšího, ale přitom si to pořád udržuje tu správnou úroveň trochu nebezpečné komedie.

Tumbledown (2015) - 55 %
Trochu vážnější romance, respektive romance s humorem, který není vlezlý ale je takový příjemný, navíc vlastně celou dobu založený na tom, že zemřel jeden člověk a jeho manželka s ještě jedním chlapíkem o něm chtějí něco napsat. A ta on s ní tráví v podstatě každou chvíli, aby se ukázalo, že o ten životopis možná ani tolik nejde. Jason Sudeikis pro mě zase jednou hodně snesitelný.

Mé soukromé Idaho (My Own Private Idaho, 1991) - 70 %
Tenhle film mě uchvátil tím, jak je pojat tak nějak špinavě, ale přitom esteticky zajímavě. A jasně, je to herecký koncert dvou mladých herců, kdy jeden měl to štěstí, aby v kariéře pokračoval, tomu druhému byla zatrhnuta. No, ale mohl si za to trochu sám. River Phoenix tu ale předvádí skvělé vystoupení.

Žádné komentáře:

Okomentovat