středa 27. dubna 2016

Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer, Oscar 2016, E gun tian shi, Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny, Zimní příběh


Není to dokument, který se snaží adorovat vražedkyni, je to dokument, který se snaží ukázat, že ona sice možná vraždila, ale ty okolnosti jsou trochu problematické. Co je ale horší, to je společnost a její vztah k této ženě, z které média udělali tak odporného člověka, jako kdyby se jednalo o nějakou značku, kterou se snaží prodávat tím, že do ní kopou.

Oscar 2016 (The Oscars, 2016) - 70 %
Děkuji České televizi, že se do toho pustila, i když trojice pánů, kteří večer simultánně překládali a vlastně moderovali, dost kazila zážitek - popravdě jsem měl místy pocit, že je to vysílání tří bláznů, kteří utekli z ústavu - z celého večera, který byl poměrně tradiční, hodně zaměřený na rasový "problém", ale s tím, že byli oceněni ti, co si to zasloužili, snad kromě Slye, který bohužel nevyhrál. Ennio Morricone si Oscara zasloužil už dávno.

E gun tian shi (2015) - 80 %
Nic jsem od téhle komedie nečekal. Po několika úvodních minutách jsem si ani nemyslel, že něco dostanu, i když lavinová scéna byla skvěle technicky provedena. Jenže pak se to ve mně zlomilo a já jsem se u téhle čínské komedie nesmírně bavil. Je to ten typ ujetých šíleností, které mi dokonale sednou.

Asi jsem čekal moc, ale z tohoto snímku jsem byl prostě zklamaný. Není zde tolik soubojů, jak jsem doufal, velká část je jen ukecaná což je velká škoda. Škoda pak především proto, že to, jaké souboje se zde odehrají, pokud už na ně dojde, je naprosto skvělé. Souboj na zamrzlém jezeře je nádherný. I ten finální se povedl, jen přehršel digitální triků trochu dojem hatí. Celkově tak spíš průměr.

Zimní příběh (Conte d'hiver, 1992) - 75 %
Taková evropská romance, která vlastně vůbec nevyznívá jako romance, ale jako celkem filosofický film, který může překvapit tím, jak se nakonec vyvine. Nedokázal jsem se pro film přímo nadchnout, ale když jsem ho vypínal, měl jsem pocit, jako kdyby mě někdo na chvilku pohladil pro duši. Takže rozhodně dobré hodnocení.

Žádné komentáře:

Okomentovat