pátek 8. dubna 2016

Moje levá noha, Dekalog VIII, Arrowhead, Fourth Man Out, Kozí příběh se sýrem


Moje levá noha (My Left Foot: The Story of Christy Brown, 1989) - 100 %
Trochu jsem se toho snímku bál, přece jen není téma postižených to, které by mě hodně zajímalo, ale zároveň jsem se těšil na výkon Daniela Day-Lewise. A on nezklamal. To je naprosto neskutečný herec, kterých je jen málo a já bych ho dovedl přirovnat jedině k Marlonu Brandovi, i když ani s ním si nemá co vyčítat. Oba jsou neskutečné legendy. Ale tenhle film nestojí jen na něm, ale i na tom, že je celkově téma podáno neskutečně lidsky a krásně.

Dekalog VIII (Dekalog, osiem, 1988) - 65 %
Po silných příbězích v rámci série "Dekalog" následuje jeden trochu slabší, který se vzhledem k tématu jeví na první pohled jako velmi silný, ale nakonec se ukazuje, že to až taková sláva nebude. A také skutečně není. Nějak jsem od tohoto filmu čekal více a vina zde není podána tak, aby mě to skutečně dostalo.

Arrowhead (2016) - 35 %
Takový ten klasický snímek, který byste klidně mohli vidět v televizi. Je to sice sci-fi, al nějakými triky se šetří, je zde příběh, který se má vyprávět, ale je tak nějak ohraný, no a celkově z toho budete mít dojem, že to je levná produkce, kde sice možná šlo o myšlenku, ale žádná pořádná nikoho z tvůrců nenapadla.

Fourth Man Out (2015) - 30 %
Nejenom, že je docela náročné najít tu správnou holku, ale snímek "Fourth Man Out" se nám snaží ukázat, že je náročné najít i správného chlapa. Není jednoduché být gayem - jak jsem se dnes dověděl, někteří učitelé stále učí, že se jedná o nemoc - a tak ani hlavní hrdina to nemá jednoduché. A předvádí to v otravné a nezábavné komedii, která je ve skutečnosti tuctovou romancí.

Nemůžu si pomoct, ale i když se mi první díl dvakrát nelíbil, tak mě přece jen nakonec bavil více než díl první. Tady to nebylo tak přehnané, příběh měl jasnou linii, ale celkově to byla jen úlitba groteskám bez nápadu, jen se snahou podpořit pohádkový háv, který mi tu moc neseděl. Ty děti byly fajn, ale jako postavy prostě nic speciálního.

Žádné komentáře:

Okomentovat