pátek 15. dubna 2016

Evropa, Evropa, Bad Hurt, Mind's Eye, Tenkrát v Číně 3, Archangel


Evropa, Evropa (Europa Europa, 1990) - 60 %
Film o tom, jak je možné také přežít v době, která vám nepřeje. Chlapec se jako žid snaží přežívat tak, jak je to jen možné. Takže hraje různé role, které jsou nakonec nejvíce ovlivněny tím, že má místo předkožka jen rovnou žalud. Je drsné, na jak malém detailu to někdy může ztroskotat. Ale také nemusí.

Bad Hurt (2015) - 60 %
Jsou filmy, které se snaží prezentovat příběhy postižených a psychicky nemocných tak, aby to nebylo moc patetické, pak jsou zde takové, které se tomu nevyhnou. No a nakonec jsou zde i ty, kterým se to daří tak na půl, což si myslím, že je i snímek "Bad Hurt", který ztrácí především v závěru. Ale přesto neurazí.

Mind's Eye (2015) - 20 %
Takhle špatný film roztahaný na tolik minut jsem už hodně dlouho neviděl. Na to se opravdu skoro nedá koukat, jak je to dlouhé a jak se to protiví. Na začátku je nějaké to tajemství, nějaké to mysteriózno, ale to se utápí v hereckých výkonech, které vás rychle začnou nudit a budou vám možná i vadit. Nějaká ta známá tvář to nezachrání.

Tenkrát v Číně 3 (Wong Fei Hung III: Si wong jaang ba, 1993) - 70 %
Jasně, tohle jsou hlavně tanečky a nedá se tu moc mluvit o skutečném bojovém umění, ale spíše o tom tanečním umění a trikovém umění. Jenže mně se tohle wuxia prostě líbí. Je to takové nadpřirozené a některé souboje díky tomu vyznívají tak krásně zvláštně. Ale někdy taky trochu hloupě. Převažují u mě ale spíše kladné pocity.

Archangel (1990) - 60 %
Ano, tenhle snímek se mi líbil hlavně proto, jak je natočen. Ale naštěstí má i příběh, který je tak pěkně ujetý, že vás to ve spojení s tou formou naprosto dostane. Film je natočený stylem němých filmů, ale přitom se v něm z postsynchronů mluví. Dojem je jedinečný, jako kdyby se vytvářel naprosto nový žánr.

Žádné komentáře:

Okomentovat