čtvrtek 31. října 2013

Java Heat, Violet & Daisy, Lego: Batman, Co kdybychom žili spolu?, Boundin'

Java Heat (2013) - 20 %
Ne, je mi líto, ale tohle je prostě nudná akčárna. To, že Kellan Lutz je zde snesitelný, to je sice hezké, ale rozhodně to není něco, proč by stálo za to film sledovat. Mickey Rourke ukazuje, proč je v poslední době kritizovaný za výběr rolí, protože tohle je prostě otřesnost. Jeho herecké schopnosti jsou nulové. To za to dostává tak dobré prachy? Je mi z něj smutno. Všechno pak zachraňují herci z Indonésie, kteří jsou překvapivou ozdobou.
Violet & Daisy (2011) - 70 %
Tohle mě prostě dostalo. No dobře, ne až tak, abych na to úplně ujížděl, ale Geoffrey Fletcher ukázal, že vůbec nemusí být muž jednoho filmu. Holčičí akčárna, která je neskutečně stylizovaná a dostala se s dvouletým zpožděním i do českých kin. Trochu mě mrzí, že tam jsem tenhle snímek nestihl, ale aspoň že jsem ho vůbec viděl. James Gandolfini zase potvrdil, že filmový svět přišel o skvělého herce. A ten příběh... Jasně, je to vlastně jen drama, ale je to ujeté tím správným směrem.
Lego: Batman (LEGO Batman: The Movie - DC Super Heroes Unite, 2013) - 50 %
Když jsem do tohohle šel, naprosto nepolíbený jakýmikoli jinými Lego snímky, myslel jsem si, že je to jen ptákovina, kterou nemyslí tvůrci schválně. Ukázalo se, že ji schválně skutečně moc nemyslí, protože se mimo jiné jedná o velmi zdařilou parodii. A to je na tomhle snímku to nejlepší. Nebere superhrdiny až tak vážně a některé vtipy - třeba ten ve výtahu - jsou opravdu dokonalé. Jenže pořád je to jen animovaný Lego film. Tohle mi prostě přijde ujeté...
Co kdybychom žili společně? (Et si on vivait tous ensemble?, 2011) - 60 %
Když už jste příliš starý na to, aby vás zatkli na demonstraci, je to s vámi asi dost špatné. Tohle je celkem příjemný film o pěti lidech, kteří už mají ty nejlepší roky za sebou a čekání na smrt si chtějí zpříjemnit, jak jen to jde. Nechtějí dožívat, ale chtějí žít. Bohužel přece jen tomu něco chybí. To, že jsou zde herecké legendy především z Francie, Jane Fonda je trochu výjimka (mimochodem to skutečně  mluví ona, nejedná se o dabing, francouzštinu totiž ovládá plynně), byl potenciál obrovský, ale bohužel zůstal nevyužit v příběhu, kterému přece jen chybělo více nosných scén. Téma samo o sobě přitom dostatek prostoru poskytovalo. I těchto filmů o seniorech se diváci celkem snadno nabaží, když jich bude pořád více.
File:Boundin' poster.jpg
Zajdalen (Boundin', 2003) - 80 %
Pixaři zase jednou v tomhle krátkém snímku ukázali, že to jde s humorem. Ano, ten příběh je vlastně pořádná blbost, ale to nic nemění na tom, že je to neskutečně uvolněné, stejně jako hudba, která kraťas doprovází. Celý filmeček by vlastně klidně mohl být country videoklipem, protože country zní v pozadí, zpěv je také country, navíc celé je to rýmované. Novátorské s nápadem, a co na tom, že je to o ostříhané ovci, která si chce jen tak skákat?

Žádné komentáře:

Okomentovat