pondělí 22. dubna 2013

Zombieland (pilotní díl seriálu, 2013) - 70 %


Právě dnes jsem měl to štěstí, že jsem mohl zhlédnout první díl připravovaného seriálu "Zombieland". Inu, ono to ještě vůbec není jisté, že se bude jednat o seriál, který skutečně poběží. Je to hlavně na divácích, jak se rozhodnou a jak podpoří jednotlivé projekty, s nimiž vyrukovalo Amazon Studios. Tahle společnost založená na platformě největšího internetového obchodu, vytvořila několik pilotních dílů k různým seriálům, a je hlavně na divácích, co budou podporovat. Podle toho se společnost Amazon Studios rozhodne, co skutečně podpoří.
"Zombieland" je pouze jeden z několika seriálů, které jsou navrhovány, ale samozřejmě se jedná o něco, co mě osobně velmi zajímá. Film "Zombieland" mě naprosto odrovnal a já jsem poznal, že zombie ještě nejsou na soumraku. Mají ještě z čeho čerpat a mohou být zábavné. Pilotní díl navazuje na dění ve filmu a na postavy, které se zde vyskytovaly. Zůstávají tedy Tallahassee, Columbus, Wichita a Little Rock, s kterými putujeme po světě a zažíváme krátké epizodky. Je to vlastně takový sled scének, které nám ukazují, že přežít v zombielandu skutečně není jednoduché, zvlášť když ještě nejspíš trpíte prokletím a všichni kolem vaší čtveřice musí umírat.
Seriál, pokud bude natočen, se bude muset spokojit s jinými herci, než jakými disponoval film. Je to vidět už na tomto pilotním díle. Kirk Ward rozhodně není Woody Harrelson a jeho humor není tak lehký, přirozený. Kirk dost tlačí na pilu, ale pořád je nejvýraznější z celé čtveřice. Nejsou úplně zachovány charaktery, ale rozhodně jsem neměl pocit, že by to šlo úplně do háje. Snímek má ambice, má potenciál, jestli se přetaví v série, to je otázka. Já doufám, že se tak skutečně stane.
Odkaz na pilotní díl: Zombieland (v angličtině s anglickými titulky)
Hodnocení: 70 % za to, že opravdu chci, aby se tohle natočilo jako seriál

Žádné komentáře:

Okomentovat