čtvrtek 1. března 2018

The Great Invisible, The Man From Earth: Holocene, Viceroy's House, Hledání vidiny, Voyeur




The Great Invisible (2014) - 50 %
Největším nepřítelem Spojených států amerických není Rusko, není to Čína, není to ani Severní Korea. Největším nepřítelem Spojených států amerických jsou Spojené státy americké. Tohle je jen jedna ukázka toho, jak se jsou schopné ničit zvnitřku a vůbec jim to nepřijde divné. Jako dokument to není ale nijak objevné.

Proti původnímu filmu, který j o deset let starší, je tohle krok kupředu, co se filmovací technologie týká, protože snímek vypadá lépe a je lépe natočen. Co se ale týká vypovídací schopnosti, tak to je mnohem horší a rozhodně to není tak dobré jako první film. V tomhle se režisér raději už neměl pitvat, protože nic nového v konečném důsledku nepřidal.

Viceroy's House (2017) - 55 %
Rozhodně jsou zde filmy, které se lépe vyrovnávají s osamostatněním Indie, ale tomuhle snímku se musí nechat, že pokud se týká vizuálního zpracování, je to dobré. Docela kvituji použití dobových záběrů, kdy propojení s herci ale nefunguje úplně dokonale. Film pak vyznívá spíše jako průměrná snaha o dobrý historický snímek.

Hledání vidiny (Vision Quest, 1985) - 60 %
Taková nikoli vyhrocená romance, prostě příběh o tom, jak chce kluk něco dokázat v řecko-římském zápase a do toho se ještě zamiluje do holky, která se ze začátku jeví jako hodně nepřístupná. Tak nějak hezky to plyne, až jsem si uvědomil, že se mi snímek vlastně zamlouvá. Herci mi tu sedli asi všichni.

Voyeur (2017) - 70 %
Na jednu stranu vám Gerald asi bude odporný, na stranu druhou ho obdivuji, že s tímhle šel ven. Reakce asi nečekal, ale bylo jasné, že ty hodně negativní musely přijít. Narušoval lidem soukromí, i když se jen díval. Není to pěkné. Na druhou stranu si říkám, nedělají tohle i lidé, kteří se za voyeury nepovažují. A jejich nečinnost může mít ještě děsivější následky?

Žádné komentáře:

Okomentovat