středa 28. února 2018

Patient Seventeen, Suburbicon: Temné předměstí, The Everlasting Flame: Beijing 2008, Pozemšťan, The Stray




Patient Seventeen (2017) - 10 %
Tohle opravdu ne. Asi se pořád dá mluvit o dokumentu, ale jeho informační hodnota je skutečně minimální, spíš je to o tom, že se zde sešlo pár lidí, kteří mají celkem divnou zábavu a docela věří tomu, co dělají. Ale tak jo, ať to klidně dělají, jen si nemyslím, že by to bylo jakkoli přínosné komukoli jinému.

Suburbicon: Temné předměstí (Suburbicon, 2017) - 50 %
George Clooney měl po ruce coenovský scénář, chtěl natočit coenovský film, ale nějak to prostě není ono, jako kdyby neměl tu správnou kuráž, jako kdyby chtěl jen napodobovat. To mi přijde jako škoda. Prostředí je skvělé, rasistická vsuvka výborná, ale hlavní příběh mě prostě nedokázal pořádně zaujmout.

Hezká vzpomínka na pekingské olympijské hry, která se snaží upozornit hlavně na to, jak byly hry bombastické, ale mu se tomu nechat, že jsou zde prezentovány i emoce, které s sebou sportovní zápolení přináší. Radost a zklamání, a to k olympijským hrám prostě patří a je dobře, že se v tom dál pokračuje.

Pozemšťan (The Man From Earth, 2007) - 80 %
Tenhle snímek mě dokázal hodně překvapit. Jasně, je to jen konverzačka, která není natočená vyloženě skvělým způsobem, chtělo by to trochu lepší kameru, lepší práci s osvětlením, ale to poselství, které je zde řečeno, je docela dobré. Navíc je snímek i zajímavě pointován. Pro mě velké a hezké překvapení.

The Stray (2017) - 40 %
Ten příběh je hezký, o tom žádná, ale prostě je to podáno tak nějak klasicky televizně, strašně líbivě a dojemně, že to na vás doslova křičí, kdy máte brečet. Ale jo, na tom výletě v přírodě, je to docela dobře zahrané, ale dovedu si představit, že takový film má tak půl hodiny, možná i to by bylo zbytečně moc.

Žádné komentáře:

Okomentovat