pátek 7. července 2017

Greater Elephant, Kahaani 2, Kanály, Únos, Khumba


Greater Elephant (2012) - 60 %
Zajímavá ukázka něčeho alternativnějšího z Indie, kdy na první pohled by se mohlo jednat o takovou tu nablblou komedii z postavami, které nejsou ani trochu vtipné, až na to, že tentokrát se podařilo vytvořit bizarní postavičky a ukázat, že i film založený na dialozích může v indickém provedení fungovat, i když rozhodně nesedne každému.

Kahaani 2 (2016) - 55 %
Stává se mi to u indických filmů docela často. První díl je povedený film, ale ten druhý už prostě ztratí dost z toho, co první měl a není to ono. No, stává se mi to i u amerických je to celkem normální. A tak ani "Kahaani 2" už není tak napínavý, drsný a dobrý film jako jeho první díl, který dovedl napnout.

Kanály (Kanal, 1957) - 70 %
Polský film nemám tak v hledáčku jako jiné kinematografie, ale musí se uznat, že Polsko mělo svá období, kdy bylo silné. Tohle představuje film "Kanály", který ukazuje polský odboj, který se ukryl v kanálech Varšavy. Přitom je to ale velmi dobré lidské drama, které spojuje do jednoho celku s politickou a historickou situací.

Únos (Kapringen, 2012) - 60 %
Dobrý film o tom, jak to vypadá a dopadne, když vás přepadnou somálští piráti. Určitě se dá ocenit skutečnost, že to má skoro dokumentární charakter, na druhou stranu je tohle skutečnost, která mě nedovedla přimět k tomu, aby mě bavilo snímek sledovat, abych si myslel, že je to skutečně silné. Dobré, to ano.

Khumba (2013) - 40 %
Takový klasický film, který se inspiroval snímkem "Hledá se Nemo". Je tu hlavní postava, která je do jisté míry vyčleněná, v tomhle případě, protože je to zebra, která není celá barevná. Udělá ale všechno proto, aby se stala hrdinou. A to se nakonec povede. Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Nic světoborného.

Žádné komentáře:

Okomentovat