čtvrtek 20. července 2017

Dračí past, Almayerovo šílenství, Rangrezz, Sechs Schwedinnen auf Ibiza, Zinuk BaAlia




Dračí past (Dragon Hunter, 2009) - 20 %
Takový ten klasický film, kdy chcete natočit fantasy, ale nemáte na to žádné peníze. A tak uděláte to, že vlastně vytvoříte rádoby středověký film, kde je několik postav na cestě, hodně prochází lesem, protože stejně ve fantasy světech je jen pár měst, a nakonec, aby divák dostal to, co je v názvu, se objeví hnusný digitální drak.

Almayerovo šílenství (La folie Almayer, 2011) - 60 %
Chantal Akerman určitě nebude moje oblíbená autorka, ale musí se jí nechat, že filmy točit umí a umí je podat. V tomhle případě takovým zvláštním stylem, kdy na jednu stranu máte pocit, že je to dějový film, ale zároveň se toho ve skutečnosti moc neděje. Prostředí a stav lidské mysli jsou ale zachyceny dobře.

Rangrezz (2013) - 40 %
Indická romance, která se místy mění v drama, ale většinou má komediální ráz, až na samotný konec, který je akční. Tohle je prostě tak okoukaná šablona, a to jste přitom mohli vidět jen pár bollywoodských filmů. Ta šablona se ale používá moc často a je to skoro unavující. Hlavně když v tom není nic alespoň trochu nového.

Je to sexy, je to trochu prdlé a hlavně je zde šest pěkných mladých ženských, na které se můžete dívat a uvidíte z nich opravdu všechno. Je ale škoda, že když už film ukáže jejich rozkroky v detailu, bál se nějak víc zabrat detaily pohlavního styku. Vyznívalo to pak prostě divně. Film ale dá divákovi to, co očekává.

Zinuk BaAlia (2014) - 50 %
Izraelský film, který je komedií, ale překvapivě funguje o něco lépe v těch momentech, které jsou spíše temnější. Je to velmi dobře natočeno, což jen ukazuje, že co se techniky týká, mají k ní dobrý přístup všude. Teď už jen záleží, co natočit. Tohle je spíše takový docela fajn průměr, který vás na chvíli zabaví.

Žádné komentáře:

Okomentovat