sobota 30. července 2016

Nonstop párty, Svědectví obce Marusia, Výtah na popraviště, Kolonie, One Good Turn


Nonstop párty (24 Hour Party People, 2002) - 70 %
Zajímavý film, o kterém vlastně nevím, jestli si myslet, že je geniální, anebo prostě jen tak pitomý, že jako geniální vypadá. Steve Coogan je v roli Tonyho Wilsona naprosto podmanivý, což je ještě podtrženo dobou a formou, jak jsou informace o rozpuku Manchesteru a jeho hudební scény druhé poloviny 70. let podány.

Svědectví obce Marusia (Actas de Marusia, 1976) - 70 %
Historické drama, které dokázalo naprosto skvěle zachytit jak dobu, tak i chilskou povahu. Navíc místy máte pocit, že je to trochu natáčeno jako western, i když se ve skutečnosti jedná o snahu zachytit náročnou dobu v chilských dějinách. To se podařilo a ostřelování vesnice i dnes vyznívá tak děsivě, jak má.

Výtah na popraviště (Ascenseur pour l'échafaud, 1958) - 80 %
Výborný noirový film, který v sobě má ale ještě něco víc, něco z Hitchcocka a temnějších detektivních filmů, kdy již od začátku víme, kdo je vrah, ale jen sledujeme to, jak se mu může život posrat, a to všechno v nádherné černobílé a se skvělými hereckými výkony všech představitelů i ve vedlejších rolích.

Kolonie (Colonia, 2015) - 50 %
Přečtete si anotaci a přesně víte, o čem ten film bude. Tohle je strašná škoda, protože se tak stává nudným, vlastně předvídatelným. Jasně, jsou zde scény, které s vámi i tak zajímávají, nikoli svou doslovností, ale právě tím, že si musíte domýšlet, ale z filmu se ke konci stává celkem levná akce, což je vzhledem k obsazení škoda.

One Good Turn (1955) - 70 %
Tahle komedie s Normanem Wisdomem je možná až moc líbivá, prezentuje postavu, která je až moc dobrá, ale na druhou stranu, i tohle zvládá Norman docela dobře, hlavě proto, že jsou zde opravdu zábavné scény, které dovedou rozesmát. Například dirigování je fenomenální a je vidět, že Norman měl k hudbě velmi dobrý vztah, což prokazuje i zpěvem.

Žádné komentáře:

Okomentovat