sobota 23. července 2016

Americký ninja 3, Angelika a král, Asterix a Obelix, Emmanuelle 5, Never Back Down: No Surrender


Americký ninja 3 (American Ninja 3: Blood Hunt, 1989) - 30 %
Problém je, že podobných filmů jste v 80. letech anebo na začátku 90. let viděli prostě víc. Straně mi to připomnělo "Kickboxera", respektive jeho pokračování, která šla do háje, Tohle jde taky do háje, a to i absencí Dudikoffa, kdy o výjimečnosti postavy z prvního dílu už se nedá ani zmínit. David Bradly je nudný.

Angelika a král (Angélique et le roy, 1966) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale oproti prvnímu filmu, který měl zajímavý, napínavý děj, je tohle neskutečný úpadek, kdy z Angeliky se v podstatě udělala kurvička pro všechny, kterým chce dát. Příběh je naprosto prázdný a čeká se jen na posledních deset minut, kdy dojde k tomu překvapivému a zásadnímu odhalení.

Asterix a Obelix (Astérix & Obélix contre César, 1999) - 40 %
Na příběhu je krásně vidět, že vychází z komiksu a že se scenáristé snažili trochu komiks oživit pro dnešní dobu a pro film, ale tohle se pořádně nepodařilo. Ano, zápletka je ještě celkem nová, ale to karikaturní pitvoření se sem prostě nehodí a to, co mělo být vtipné, je spíše směšné, což snímku ubližuje.

Emmanuelle 5 (1987) - 5 %
Smysl tohoto snímku mi naprosto uniká. Je zde snaha o nějakou akční zápletku, která je dána v podstatě tím, že je Emmanuelle pronásledována, ale erotické scény jsou spíš jen takové nejednotné sestřihy, kdy vlastně kamera pořádně neví, co chce vlastně ukázat. V konečném důsledku je z toho střihačské peklo.

Je to v podstatě stejné jako předchozí dva filmy, jen trochu jiná zápletka, ale pořád jde o to, aby se sebou někdo bojoval a mělo to trochu nádech cti. Michael Jai White se mi ale začíná jevit jako natolik zajímavý tvůrce a bojovní, že se mi na jeho souboje dobře koukalo. A líbila se mi i choreografie hlavně posledního zápasu. Proto dávám filmu v sérii nejvíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat