pátek 13. května 2016

Nelítostný souboj, A Bit of Bad Luck, Adi Kapyare Kootamani, Excess Flesh, Nula stupňů Kelvina


Nelítostný souboj (Heat, 1995) - 80 %
Když dáte do jednoho filmu Roberta De Nira a Ala Pacina, je v podstatě nemožné, aby takové spojení nefungovalo. Oba dva jsou herci par excellence, což dokazují i tímto snímkem, který jim dává akčně i herecky vyniknout. Michael Mann natočil film, který má drive, i když má tři hodiny, a navíc má zajímavé postavy na všech frontách.

A Bit of Bad Luck (2014) - 40 %
Být toho pitomého konce, který se ještě tvůrci na poslední chvíli pokusili zachránit, což se i mírně povedlo, tak je tohle film, který je tak hezky bizarní, že by to člověka i bavilo. Jenže se to celé nakonec zvrtne a tak pointa mi prostě přijde hloupá. Ale sem tam se na to dalo docela koukat a jako jeden fakt blbý den to funguje.

Adi Kapyare Kootamani (2015) - 50 %
Když se na tenhle snímek podíváte, budete mít okamžitě pocit, že to je bollywoodský film. No, nemá to od něj moc daleko a malajská kinematografie se v indické skutečně vzhlédla, což je na jednu stranu fajn, na druhou mi trochu chybí osobitost. Ale provázání hororu a komedie sem tam funguje, jen té komedie je mnohem více a není až tak zábavná.

Excess Flesh (2015) - 30 %
Nápad není až tak zlý, ale to celkové provedení mi vůbec nesedlo. Je to hodně psychologické, ne tolik explicitní, což nevadí, depresi z tohoto filmu můžete dostat i tak. Po nějaké době, asi tak po půl hodině, mě už vůbec nebavilo film sledovat a musel jsem se hodně přemáhat, abych ho dokoukal. Jednoduše mě přestal zajímat.

Nula stupňů Kelvina (Kjærlighetens kjøtere, 1995) - 80 %
Film založený na třech postavách, které by všude jinde mohly být klidně karikaturami, ale díky svým hereckým představitelům jsou prostě skvělými individualitami. Příběh vlastně jen o tom, jak přežít ve společnosti dalších lidí, ale snímek nesmírně silný a mrazivý, ale ne díky počasí, ale právě díky lidem.

Žádné komentáře:

Okomentovat