pátek 6. května 2016

Čtyři svatby a jeden pohřeb, Atrapa la bandera, Bill, Blood Feud, Ďábelská svůdkyně


Čtyři svatby a jeden pohřeb (Four Weddings and a Funeral, 1994) - 80 %
Richard Curtis mi opravdu jen potvrdil, že je jedním z nejlepších scénáristů pro konverzační romance. Dovede napsat skvělé vtipy, ale především dovede napsat příběh, který není až tak předvídatelný, je zábavný a vyniká skvělými hereckými výkony. Režie Mike Newella tomuto snímku krásně sedla, je decentní a přesná.

Atrapa la bandera (2015) - 55 %
Dějově je to celkem obyčejný snímek, ale po dlouhé době vidím, že tu je evropské studio, které mělo na to, aby vytvořilo dobrou animaci. Ano, Paramount na začátku je trochu překvapivý, ale budu ho považovat jen za distributora, což je na internetu i prezentováno. Parádní animace, která je na Evropu překvapivá, ale ještě to chce doladit zajímavý a zábavný scénář.

Bill (2015) - 40 %
Takový hezký film o tom, jak to vlastně bylo s Billem Shakespearem v době, o které se toho o něm moc neví. Je to zábavné, anebo se to alespoň zábavné snaží být, ale já jsem se u téhle taškařice docela nudil. Zábavné scény nebyly zábavné, pitvoření postav obecně nemám moc rád, no a pak to naštěstí skončilo.

Blood Feud (2016) - 20 %
Tohle je ten klasický film, na který vás prostě nebaví koukat. Je to tak špatně natočené, že to v podstatě může být o čemkoli, ale vy se k tomu nemůžete dostat, protože vás to prostě nebaví. A mě to nebavilo. Díval jsem se na to a nebyl jsem schopný cokoli vnímat, protože mi to prostě přišlo tupé. Nic víc.

Ďábelská svůdkyně (The Last Seduction, 1994) - 70 %
Fajn moderní film noir, který nenabízí nic moc navíc, ale tak nějak to, co očekáváte. Femme fatale, která bude pěkná mrcha, což je tady jasné od začátku, hlupáka, který jí nalétne, ale hlavně příběh, který bude mít svoje zvraty. Ten příběh tu je, a jak graduje, tak je čím dál lepší, až k finále, které je prostě povedené.

Žádné komentáře:

Okomentovat