úterý 26. dubna 2016

Romper Stomper, Trumbo, Born to Dance, Cassidy Way, Konkurenti


Romper Stomper (Romper Stomper, 1992) - 70 %
Film o hnusných krutých lidech, kteří nakonec doplatí na to, že jsou hnusní a krutí. Rasismus je jedna z nejnepochopitelnějších věcí, které se v naší společnosti vyskytují, ale stejně pramení jen z nenávisti a ze strachu. Russell Crowe už na začátku kariéry ukázal, jak je velký herec. Jednoduchý příběh, ale přesto pořád účinný.

Trumbo (Trumbo, 2015) - 90 %
Bryan Cranston předvádí naprosto neskutečný výkon ve filmu, který ukazuje, jak je Amerika paranoidní a jak je schopna se obrátit i proti svým nejlepším, a to čistě jen na základě nepodloženého strachu a předsudkům. Lidská nenávist je skutečně jen za rohem a je možné ji vyvolat snadno. Stačí jen něco špatně říct a mít "špatné" názory. Tohle je odporný svět, ale skvělý film.

Born to Dance (2015) - 30 %
Celkem obyčejný taneční film, který jede podle tak prověřené šablony, až to pěkné není. Tancují spolu, mají problémy, možná se do sebe zamilují. Jsou v tom nějaké osobní věci, jak už to tak bývá, ale tohle je od "Hříšného tance" něco, co opakuje tolik filmů, až to pěkné není. A v tomhle případě to není tak dobré ani tanečně. Vrchol je hodně krátký.

Cassidy Way (2016) - 20 %
Aneb jak zabít thriller scenáristickou neschopností. Událost, která je pro film zásadní, je hned na začátku a je tak odfláknutá, že se mi tomu ani nechtělo věřit. Smrt, která je samozřejmě krutá, by měla být ale trochu promyšlenější, než takhle nablblá. Ve zprávách to funguje, ale v tomhle filmu prostě ne.

Konkurenti (Glengarry Glen Ross, 1992) - 70 %
Snímek je naprosto neskutečný herecky. Těch jmen je tady tolik, že ani nemůžete věřit, že se všichni sešli na jednom místě a všichni navíc dostali dostatek prostoru. Alec Baldwin ho měl nejméně, ale přesto ho využil dokonale. Překvapivě mě ale snímek nedostal tolik svým příběhem, ale opravdu tím obsazením.

Žádné komentáře:

Okomentovat