sobota 28. listopadu 2015

Přineste mi hlavu Alfreda Garcii, London Road, The Search for Freedom, Vlk samotář a mládě: Námezdný zabiják, Turbo Kid


Přineste mi hlavu Alfreda Garcii (Bring Me the Head of Alfredo Garcia, 1974) - 80 %
Neskutečné, jak dovedl Sam Peckinpah tlačit na pilu a jak celou dobu udržel tlak nejen na hlavní postavě, ale i na divákovi samotném. Ono se řekne, že přinést takovou hlavu, je celkem jednoduché, ale ono to vůbec snadné není. Warren Oates se pro tuto roli hodil dokonale, a vy stejně jako on nevydechnete, dokud nebude konec.

London Road (2015) - 40 %
Tak tohle mi přišlo celkově hodně kýčovité a celkově mě to nebavilo. Byl jsem zvědavý na Toma Hardyho v muzikálu a svou zvědavost jsem ukojil. Tenhle muzikál mě prostě nebavil, nepřišel mi vtipný, i když na začátku tak vypadal, no a nakonec mě nechytnul ani ten příběh, který jsem sledoval. Prostě ne.

The Search for Freedom (2015) - 60 %
Dokument o lidech, které můžete považovat za blázny, ale které stejně tak musíte obdivovat, protože se pouštějí do věcí, na které si jiní netroufnou. Třeba já bych nešel v šlépějích žádného z nich. Přesto si myslím, že to jsou frajeři a že by si o sobě zasloužili možná i lepší snímek, ale tenhle aspoň cílí na tu krásnou svobodu, kterou ti lidé objevují.

Vlk samotář a mládě: Námezdný zabiják (Kozure ôkami: Ko wo kashi ude kashi tsukamatsuru, 1972) - 80 %
Povedený příběh z Japonska, který mě zase přenesl do doby, která je na příběhy prostě jedinečná. Tohle není doba, kde byste chtěli žít, ale je to doba, o které chcete slyšet vyprávět. A tohle je jeden z příběhů, které rozhodně stojí za to slyšet. Muž a dítě jsou tématem, které je v tomhle ohledu v podstatě věčné a pořád parádní.

Turbo Kid (2015) - 75 %
V brutalitě je to silně přehnané, místy je to hodně absurdní, ale právě v tomhle je krása tohoto snímku, který jsem si ale zamiloval až tak po polovině. Nejprve jsem si myslel, že to bude jen amatérská srágora, ale tohle je trikově skvěle provedená podívaná, kdy z nějakých scén jsem doslova valil bulvy.

Žádné komentáře:

Okomentovat