středa 11. listopadu 2015

Dlouhé loučení, Špión, Zašlá sláva Marca Pease, Ngor lo paw hai dou sing, Bez kalhot XXL


Dlouhé loučení (The Long Goodbye, 1973) - 60 %
Elliott Gould je rozhodně zajímavým hercem, ale do postavy Philipa Marlowa se dle mého názoru prostě nehodil. S Robertem Altmanem daly celému mýtu celkem zajímavou, naprosto novou podobu, ale ta k Marlowovi nesedí, i když ten příběh zůstává ve své podstatě hard boiled. Ne, není to, co očekáváte, a ne, nemusí vás to bavit.

Špión (Spy, 2015) - 90 %
Člověk slyší, že je něco dobré, ale moc tomu nevěří. Že by film s Melissou byl až tak dobrý? Ale na druhou stranu tam hrají další skvělí a mnou oblíbení herci. A Paul Feig už ukázal, že má nos na dobré filmy. Navíc to jsou špióni. No jo, tohle všechno jednoduše zafungovalo dohromady a já jsem si tenhle snímek nesmírně užil.

Zašlá sláva Marca Pease (The Marc Pease Experience, 2009) - 40 %
Dívali jsme se na film s přítelkyní pouze proto, že zde hraje Anna Kendrick, což ale opravdu není důvod pro to, proč by film stál za to. On hlavně nestojí. Je to taková očekávaná nuda, která není ani dostatečně zábavná, ani dostatečně dramatická, aby vás to nějakým způsobem dovedlo strhnout. Naštěstí je to krátké.

Ngor lo paw hai dou sing (2008) - 45 %
V novém tisíciletí už to není takové zábavné, a tak jsem docela zvědavý na to, jak dopadla dvojice filmů s Chow Yun-Fatem. Tady mě bavila snad jen ta anabáze s tím, jak se snažil o sblížení se svou novou spolubydlící, ale to mu nebylo dopřáno. Takhle nemá snímek ani pořádnou gradaci, kterou by vrcholil.

Bez kalhot XXL (Magic Mike XXL, 2015) - 40 %
Tak tohle moc ne. Dvě hodiny je na tohle cosi až moc příliš, když se stejně čeká na to finální vystoupení, které je - nutno uznat - skutečně vrcholem, je zábavné a i jako chlapa mě to bavilo. Výborná choreografie a hlavně skvělí tanečníci. Nějak jsem ale neměl pocit, že tenhle film má tu hloubku, kterou chce prezentovat. Jako road movie skutečně nuda.

Žádné komentáře:

Okomentovat