sobota 30. listopadu 2013

Tvoje poslední šlapka, Podivný příběh pana Josefa 2, The Izolator, Třída smrti, Oči starého Kostelníka

Tvoje poslední šlapka (2011) - 60 %
Lukáš Bulava si rád hraje a smysl pro humor je prostě jeho a je vlastní i jeho dílům. Tohle je patrné hned z úvodní scény, která je tak trochu reálnější verzí toho, jak by asi vypadala "Pretty Woman". "Tvoje poslední šlapka" je sám o sobě dobrý název, který by klidně mohl evokovat nějaké to italské nebo americké béčko. Tohle se podařilo. Lukáš dal filmu i trochu hlubší, skoro až éterické vyznění, ale znázornění psychiky člověka a její narušení se mu podařilo. Za to rozhodně palec nahoru.

Autor: HorrorWatch

Film sám o sobě je poměrně krátký, ale za ním následují záběry z natáčení. Ty jsou vtipnější než celý film. Ten má dobrou kameru, zajímavé stylizování barev, ale to nic nemění na tom, že ten příběh sám o sobě je strašné nic. Nic se zde neděje, herecké výkony jsou místy velmi špatné a kazí i zajímavou scénu u doktora. Dějově to však zůstává strašně slabé a nedotažené. Přece jen od kraťasu čekám pointu. Ta se tady úplně nedostavuje.
Autor: Eyecannotdie

The Izolator (2010) - 40 %
Jedná se pouze o pseudofilm, který byl použit ve filmu "Total Detox" Romana Vojkůvky, a tak je nutné jej také brát. Jako nápad na zajímavou ikonickou postavu slasheru to vůbec není špatné, ale je to jen ukázka, v podstatě taková upoutávka. Kdyby přišel film v celovečerní podobě, teprve by to bylo něco. Takhle dobré, ale jen na krátký dojem. Schopnosti autora jsou ale vysoké.
Tady mi nešlo video vložit, tak jen odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=tGKfkaQG3bQ
Autor: Scumfilms, Roman Vojkůvka

Třída smrti (2013) - 85 %
Krátké animované filmy mám rád, protože mohou velmi překvapit. Tváří se, že nejsou třeba i nic moc, ale pak najednou zjistíte, že to je výborná podívaná. V případě "Třídy smrti" tohle platí dokonale. Ano, animace je jednodušší a místy hodně statická. To ale spíše podporuje hororový dojem, který si na vás při sledování sedá. K tomu ještě skvělý hlas vypravěče, který správně ovládá svou intonaci. Skvělý zážitek a ukázka toho, že jsou zde originální hororoví tvůrci, kteří se nebojí výzvy.
A zase jen odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=h49_7l3bqeo
Autor: Pavel Soukup

Oči starého Kostelníka (2012) - 55 %
No jo no, co byste chtěli? Ty herecké pokusy jsou v některých ohledech opravdu naprosto otřesné, s tím se nedá nic dělat. Na amatérskou úroveň jsou ale místy naprosto skvěle řešeny triky. Příběh na slasher celkem standardní, na druhou stranu se Lukáš nezalekl ani skutečně drsných scén. Jasně, že je z toho moc vidět, že to není profi, ale co na tom? Taky to máte volně ke stažení na internetu, což je paráda! Myslím, že tohle je český slasher, který se nemusí stydět za to, jaký je. Když čekáte americkou kvalitu obrazu a profi herectví, netuším, proč jste si tohle pouštěli.
Autor: HorrorWatch

Žádné komentáře:

Okomentovat