středa 20. listopadu 2013

Podfu(c)k, The Details, M is for Malnutrition, Sune i Grekland - All Inclusive, The English Teacher

Podfu(c)k (Snatch., 2000) - 75 %
Guy Ritchie má prostě dar. Kromě toho, že má kolem sebe skvělé herce, tak je to i dar toho, že dokáže být akční, vtipný a navíc jeho filmy vypadají dobře. Má zajímavou kameru, zajímavý střih, ale především i dostatečně zajímavý scénář, který sice stojí na dialozích, ale divák se bude kochat i tím, co vidí, tedy akcí a děním. Asi by se dalo říct, že je to britský Tarantino, ale přece jen mám ještě pocit, že to je především film pro zábavu, který se zas nic tak komplikovaného nesnaží sdělit. To beru, je to fajn, ale abych tomu dal skutečně maximální hodnocení, to by chtělo víc.
The Details (2011) - 50 %
Když si myslíte, že mývalové, kteří se vám usadili na zahradě, jsou velký problém. Pak přijde nevěra, druhá nevěra, nechtěné těhotenství, prachy vyhozené do vzduchu. Toho zlého se najednou stane docela dost a je třeba řešit problémy pořádného charakteru. Jenže je to celé v takovém podivném duchu. Není to komedie, není to ani čisté drama, jako kdyby nebylo jasné, co si chce film vybrat, což se prezentuje v tom smyslu, že humor ani drama není využívané v tu pravou chvíli. Škoda, kdyby to možná byla větší šílenost, asi by to dopadlo lépe.
M is for Malnutrition (2013) - 85 %
Neskutečně profesionální kousek, který vznikl na Slovensku. A pak že to v našich končinách nejde. Skvělé gore, výborné zombie a do toho ještě dobrá pointa. Kdyby takhle vypadal každý hororový kraťas, který u nás nebo u našich sousedů vznikne, je to paráda. Že by Slováci našli cestu, jak dělat kvalitní horor s profesionálním lookem? Jen tak dál!
Posoudit můžete sami zde: http://vimeo.com/78136968
Poster Sune i Grekland - All Inclusive (2012)
Sune i Grekland - All Inclusive (2012) - 30 %
"Účastníci zájezdu" na švédský způsob. A musím říct, že Švédům to rozhodně nevyšlo tak skvěle jako u nás. Postavy jsou neskutečně nepříjemné, jejich chování je prvoplánově idiotské, což nakonec vede k tomu, že se snímek stává neskutečně otravným a vy v blahé naději doufáte, že tohle je vlastně slasher a celá rodina na dovolené umře. Nestane se. Místo toho se budete muset spokojit se stupidní komedií. Není to jen doména Američanů.
The English Teacher (2013) - 50 %
Julianne Moore hraje velmi samotářskou učitelku, která v sobě má hodně citu. Ten se pokusí ventilovat ve hře svého bývalého studenta, který nemá jinak možnost uspět. Rozhodne se, že jeho poměrně kontroverzní hru chce uvést jako středoškolské drama. Je to komedie, která není moc vtipné, drama, které je až moc zlehčováno, a navíc je to všechno překvapivě předvídatelné. Když jsem se díval na Julianne Moore, měl jsem pocit, že by v "Hannibalovi" zvládla i roli Masona Vergera. Asi to není moc lichotka, ale stejně se mi ta ženská líbí. Jen by neměla nosit sepnuté vlasy.

1 komentář:

  1. Snatch je úžasný film. Líbilo se mi, jak se Cygan vsadil a nakonec vyhrál všechny souboje a utekl s penězi. To bylo k popukání!!! :) Je to zajímavý hazard a v Česku se něco takového těžko hledá. Líbí se mi jedna stránka, která dělá recenze českých online kasin - https://newcasino-cz.com - jsou v tom docela dobří, zkuste si přečíst i jejich recenze zdarma.

    OdpovědětVymazat