úterý 26. listopadu 2013

Chceš pěstí?, White T, Yuma, Malá mořská víla, 2 zbraně

Chceš pěstí? (Welcome to the Punch, 2013) - 40 %
Smrt syna se může stát tím důvodem, proč se Mark Strong, alias známý gangster, zase vrátí na scénu. Tohle se líbí jeho pronásledovateli, detektivovi s tváří Jamese McAvoye, který se zvednul ze svého kolečkového křesla profesora Xaviera, aby opět dokázal, že thrillery mu jdou. Nebo se o to minimálně pokusil. Pomalé tempo, nudný příběh, střílení, kterého je všude plno, tohle prostě nejsou atributy, díky kterým bude snímek "Chceš pěstí?" vynikat. Někdo tady měl dostat pěstí pořádně, ne jen tak jako by. Občasný twist pro zmatení diváka je zbytečný.
White T (2013) - 10 %
Taková "8 Mile" s černochy, akorát že místo celkem charismatického hlavního hrdiny máte v hlavní roli dva skutečně tlusté černochy. Nemyslím se, že jsem rasista, ale dívat se na dva tyhle tlusťochy, to je skutečně utrpení. Dělají ze sebe dva uřvané trouby, nejsou vtipní a snaží se ke všemu rapovat, i když tohle všechno mají akorát vyhoněné celkem dobrou hudbou, v které se ztratí i debilní text. Když to v sobě člověk nemá, tak to v sobě prostě nemá. Tohle je opravdu zhovadilost bez děje.
Yuma (2012) - 75 %
Německo, země zaslíbená. Celkem uvěřitelný film o tom, jak se skupině čtyř mladých lidí podařilo udělat si příjemné zpestření a nakonec i hodně nebezpečný byznys z toho, že se ze svého polského pohraničí vydávají do sousedního Německa, kde si nakradou nějaké ty věci, aby si zpříjemnili život. Asi je jasné, že je to celkem nebezpečné a že to nedopadne nejlépe. S jídlem totiž roste chuť. Velmi dobře zahrané postavy, které jsou více než snesitelné, realistické, ale nikoli přehnané, čemuž pomáhá i pozvolné tempo se skvěle vybíranou hudbou. Ač jsem tomu filmu nevěřil, opravdu mě potěšil.
Malá mořská víla (The Little Mermaid, 1989) - 75 %
Až při sledování tohoto klasického animovaného snímku jsem si uvědomil, že ještě před "Rebelkou" zde byla jedna rusovlasá rebelka, která chtěla od života trochu víc, než jí bylo předurčeno. Tím u mě pixarovský film, ač animačně dokonalý, ztrácí zase pár dalších bodů. "Malá mořská víla" v současné době už tolik nevyniká příběhem, ale ty písně jsou pořád naprosto úžasné a Oscary za tuhle filmovou disciplínu naprosto zasloužené.
2 zbraně (2 Guns, 2013) - 70 %
Některý filmy podle komiksu asi docela překvapí, protože nemusí být jen o superhrdinech. Tohle je i případ snímku "2 zbraně". Je to celkem cool akční jízda s Denzelem Washingtonem a Markem Wahlbergem. Po nepříliš zářivém "Kontrabandu" natočil režisér celkem dobrou jízdu, která má skvělé hlášky a zajímavé postavy. Na první pohled rozhodně lepší než "Pot a krev". Bavil jsem se, zasmál jsem se, nic víc jsem ani moc nechtěl. Já toho Washingtona ještě začnu mít rád.

Žádné komentáře:

Okomentovat