neděle 25. ledna 2015

Zátah na jižní ulici, Gabriel Iglesias: I'm Not Fat... I'm Fluffy, Stopařův průvodce po Galaxii, Nedodržený slib, Na sever Aljašky


Zátah na Jižní ulici (Pickup on South Street, 1953) - 75 %
Celkem intenzívní film noir, poměrně rychlý, kdy vás nenechá vydechnout a vy si ho užijete až do konce jako jízdu směrem k něčemu, co je docela hodně temné. Zajímavý nápad s tím, jak je možné snadno ztratit něco důležitého, a jaké to může mít následky na lidi, kteří se dostanou ve špatný čas na špatné místo.

Na ČSFD to někdo napsal velmi dobře. Gabriel není politický, není vyloženě vulgární a prostě jede. Je zábavný a využívá hlavně to, co se mu skutečně stalo. Je to skvělý imitátor, ale nejen proto je to rozhodně můj neoblíbenější komik současnosti. Tohle je opět další ukázka toho, jak dokáže bavit a zvednout lidi ze židle.

Stopařův průvodce po Galaxii (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, 2009) - 70 %
Docela rád jsem si tohle humorné sci-fi osvěžil a připomněl jsem si, že bych si někdy rád přečetl knižní předlohu. Výborné herecké obsazení, kdy setkání Martina Freemana a Billa Nighyho v jedné scéně bylo naprosto elektrizující díky jejich hereckým schopnostem. Jinak chytré a zábavné sci-fi s výbornými herci i v hlasových rolích.

Nedodržený slib (Nedodržaný sl’ub, 2009) - 65 %
Není to špatný pohled na Slovensko v době druhé světové války a po ní, jsou zde rozhodně dobré scény, které jsou emotivně nesmírně silné, ale jak film pokračoval, nějak se mi stávalo, že mi vlastně bylo jedno, co se s hlavními postavami stane. Jednoznačně je lepší první a prostřední část, než ta poslední.


Na sever Aljašky (North to Alaska, 1960) - 80 %
Jak jsem už někde psal, John Wayne byl na vrcholu snad celou svou hereckou kariéru. Zaslouženě. Tady opět příjemně překvapuje jako sice drsný chlap, ale v komediálním filmu, navíc hezky romantickém. Capucine je krásná a skvělá herečka, která je mu tady výbornou partnerkou a rozhodně s nenechá zastínit.

Žádné komentáře:

Okomentovat