neděle 4. ledna 2015

Africká královna, Let's Dance All In, The Fluffy Movie: Unity Through Laughter, Čtyři dohody, Městečko Pleasantville


Africká královna (The African Queen, 1951) - 90 %
Ano, dalo se čekat, že to bude koncert dvou herců v nejlepších letech a on to skutečně koncert je. Bogart a Hepburn se nebáli toho, že mohou vypadat špinaví, nemytí, prostě do toho šli a skončilo to naprosto skvěle. K tomu ještě zajímavý, sem tam nesmírně vtipný příběh se skvělým koncem, který dokáže zahřát člověka na srdci. Člověk získává pocit, že skutečná láska opravdu existuje.

Let's Dance All In (Step Up All In, 2014) - 60 %
S pátým dílem už se mi ty postavy prostě dostaly do povědomí a docela rád jsem se s nimi znovu setkal. Moose je prostě frajer a Andie mě dostává. Jasně, že ten příběh je blbej, ale ty taneční čísla - a kvůli nim je to točené - jsou prostě geniální. To finále je neskutečné, a i když je jasné, že na to mají hodně zkoušek a pokusů, ta synchronizace je úchvatná. Jestli bude šestý film, tak se i docela těším.

Moje první setkání s Fluffym, alespoň jako s komikem, a musím říct, že mě naprosto odrovnal. Visel jsem mu na každém slově a skvěle jsem se bavil. Tohle je humor, který mi sednul a říkal jsem si, že tohle je přesně ten styl zábavy, který bych já dělal, kdybych byl stand-up komikem. Výborně jsem se bavil a říkal jsem si, jestli těch minut nebylo málo.

Čtyři dohody (2013) - 80 %
Dušek je dobrý, natolik, že i něco tak niterného, moralizujícího a zároveň alternativního, dokázal podat formou, která je dostatečně zábavná. Chvílemi jsem si říkal, jestli se ty lidi smějí jenom proto, že neví, jak jinak reagovat, jestli jim vůbec dochází, co to vůbec poslouchají. Nejsem o tom přesvědčen. Chtěl bych si myslet, že pak všichni odešli z divadla a začali se chovat jinak, uvědomili si, co dělají špatně, ale prostě o tom pochybuji. Nic to nemění na tom, že ty dohody smysl mají. Jen bude málo těch, kdo je přijmou.

Městečko Pleasantville (Pleasantville, 1998) - 80 %
Pamatoval jsem si ten snímek jinak, ale to je prostě tím, že mladší jsem vnímal naprosto jiné skutečnosti. Líbí se mi, jak je tu podána segregace, jak je tu podáno umění a jeho meze. Tím pro mě snímek získává naprosto nové prvky, které ho staví hodně vysoko v rámci toho, co jsem zatím viděl. Tobey Maguire se mnohem více hodí do těchto snímků než do "Spider-Mana".

Žádné komentáře:

Okomentovat