středa 14. ledna 2015

Vysoké nebe, Interstellar, 20 000 mil pod mořem, La mariée est trop belle, A Merry Friggin' Christmas


Vysoké nebe (The Big Sky, 1952) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale ten film mě prostě nějak neměl čím dostat. Nezaujal mě, nebavil mě, a to i přesto, že se jedná o western. Asi jsem prostě zvyklejší na trochu jiná dramata, respektive mám jiná dramata raději. Kirk Douglas byl skvělý, ale celkově byla celá banda chlapů dobrá. Hawks má tohle ale v lepších filmech.

Interstellar (Interstellar, 2014) - 90 %
Nedostalo mě to tolik jako "Počátek", ale rozhodně je to další skvělý film, který Christopher Nolan vypustil ven. V jeho případě mám pocit, že ty finance, které jsou neskutečné, jdou na něco co má smysl, na co se dá dívat, a co vám dá víc než jen zábavu. Je to chytré, emotivní sci-fi, které trochu hapruje v té pointě, kterou odhalí Murph, ale stejně se neubráníte silným emocím, ať už strachu nebo dojetí. Skvělé.

20 00 mil pod mořem (20000 Leagues Under the Sea, 1954) - 90 %
Skvělé zpracování verneovky, což bych od Američanů asi úplně nečekal. K dispozici byli ale skvělí herci v čele s Masonem a Douglasem, kteří na sebe poutají pozornost, ale to se skvěle daří i Lorremu, jenž je správně troubovský. Napínavé, akční a přitom stále v mezích, aby to mohl být film pro celou rodinu. Skvělé kulisy a práce s exteriéry.

Ona je prostě tak krásná. BB byla v 50. letech ještě taková ta nevinná holka, která ale hrála takové menší mršky, což většinou vycházelo z její krásy. A prostě jí to sluší, je nádherná. Kupodivu - a možná ani ne tak kupodivu - to stačí. Ale je fakt, že tohle má celkem vtipný příběh, který není až tak tradiční romancí. Francouzský humor, i když rozhodně ne všudypřítomný tomu ještě pomáhá.

Jedna z posledních rolí Robina Williamse, kde hraje něco, co v poslední době hrál poměrně často. Životem unaveného protivného chlapa. Škoda, že se loučí - ač posmrtně - právě takovými rolemi, protože jsou psané opravdu na jedno brdo a jemu nedovolují žádné skvělé komediální kreace, které on dokonale zvládal. Průměrná komedie o Vánocích.

Žádné komentáře:

Okomentovat