sobota 3. ledna 2015

Pandora and the Flying Dutchman, Mrs. Brown's Boys D'Movie, Northern Soul, Číslo 5 žije 2, Lakomec


Snímek má neskutečně nádherné technicolorvé barvy, což mu výrazně přidává na celkovém dojmu. Ava Gardner i James Mason v něm vypadají dobře. Navíc ten příběh je tak krásně a podivně tajemný a mysteriózní, do toho ještě rychlá jízda a korida... Je toho hodně, co se děje, a je to zajímavé. Rozhodně film, který stojí za zhlédnutí už jen pro svůj příběh a jeh pojetí.

Seriál jsem neviděl a podle obličeje na plakátu jsem čekal pořádnou kravinu. Nemá to k ní daleko a příběh je celkem hloupý a trochu v duchu "Ali G Indahouse", ale ta povaha, ten přízvuk, všechno utváří vtipy, které jsou místy dobré a docela i chytré. Říkám ale jen místy, i tak se jedná o něco, co může celkem obstojně pobavit, a to i bez znalosti seriálu.

Northern Soul (2014) - 60 %
Dobrá hudba, zajímavý, v konečném důsledku romantický příběh, který ukazuje, jak se žilo v 70. letech v Británii. Ty postavy jsou zajímavé, stejně jako je zajímavá doba, o které se vypráví. Nesedne to každému, ale mně se tohle docela líbilo. Není to velké umění, ale copak to vůbec vadí, když jen potřebujete trochu načáchnout atmosférou?

Číslo 5 žije 2 (Short Circuit 2, 1988) - 45 %
Je to taková zdlouhavá blbina, která sází na to, že jsou zde nějaké postavy z předchozího dílu - no, vlastně dvě a jedna z nich je Číslo 5. Není to moc zábavné, spíše jen trochu ztřeštěné a je tu samozřejmě dobrý konec, který nemůže chybět. Takové standardní, rodinné a v ničem překvapivé. Ani ta nostalgie tady nepomohla.

Lakomec (L'avare, 1980) - 40 %
Tohle provedení se mi prostě nelíbilo. Louis de Funès je klasicky afektovaně teatrální a mě to k té postavě prostě nesedí. Je to pořád on, kdo chce být ve středu dění, kdo chce být nesmírně zajímavý a zábavný, ale to jeho herectví je v tomhle případě prostě otravné. Ta hra je sama o sobě dobrá, ale na tomhle zpracování mě nadchly hlavně kresby Alberta Uderza.

Žádné komentáře:

Okomentovat