čtvrtek 8. ledna 2015

Místo na výsluní, 2047 - Sights of Death, Hit by Lightning, Jack a mechanické srdce, These Final Hours


Místo na výsluní (A Place in the Sun, 1951) - 80 %
Silné drama o tom, že zamilovat se a zamilovat se je prostě něco jiného. První dívka není to pravé, ale ta druhá, to už je něco jiného. Aby ne, když je to Elizabeth Taylor. Dramatický příběh, kterému vévodí naivní a možná trochu hloupý George Montgomeryho Clifta, který dokazuje, že nebyl jen hezounek.

2047 - Sights of Death (2014) - 50 %
Jasně, že je to film, který stojí za prd, ale tak to se tak nějak dalo čekat. Sci-fi béčko, které překvapí zajímavými jmény, interiérovými scénami s panoramatickými sci-fi záběry, v kterých se plácá celkem podřadný příběh. Ale jo, mě tohle sedlo a na ten průměr si to sáhne prostě jen tím, že si to na nic nehraje.

Hit by Lightning (2014) - 60 %
Až jsem byl sám překvapen, jak mě tahle jednoduchá, nenáročná komedie bavila. Jon Cryer ale bavil, stejně jako Will Sasso, který byl opravdu výborný sidekick. Není to žádná skvělá komedie, ale prostě prima odpočinkový film. Očividně jsem tohle potřeboval. Zápletka ale nijak zásadně nepřekvapí, některé scény možná trochu ano.

Jack a mechanické srdce (Jack et la mécanique du coeur, 2013) - 50 %
Na první pohled je vidět, že se tu někdo inspiroval Burtonem a jeho animační poetikou. Na druhou stranu je vidět, že si chtěl udržet vlastní styl a narouboval na to příběh, který je takový až moc hořkosladký, ale na druhou stranu je více jak snesitelný. Ta animace místy není pěkná, ale celkové vyznění není až tak špatné.

These Final Hours (2013) - 75 %
Tohle se mi líbilo. Apokalyptický svět, pravidla neexistují, lidé se chovají tak, jak chtějí. Tohle je téma, které mě zajímá. Na první pohled to vypadá levně, ale tady to vůbec nevadí a snímek ukazuje, že není potřeba velkých peněz, prostě jenom stačí, aby byl dobrý scénář a sem tam nějaký ten zajímavý herec. Některé scény jsou tady skutečně skvělé - například ruská ruleta.

Žádné komentáře:

Okomentovat