neděle 18. ledna 2015

Přidej se k nám, Miluj souseda svého, The Borderland, The Guest, Na vítězné vlně


Přidej se k nám (The Band Wagon, 1953) - 90 %
Ten romantický příběh je v tom takový trapný, ale jinak je tohle film, který mi učaroval svými nápady. Jsou zde výborná taneční čísla, která jsou neskutečně originální, především pak v rámci různých žánrů, kdy ten noir na konci je prostě parádní a jedinečný. Tohle stojí za podívání i jen pro tohle předfinále.

Miluj souseda svého (St.Vincent, 2014) - 90 %
Jakmile jsem viděl plakát, řekl jsem si, že to bude neskutečná kravina. No, nemohl jsem se více mýlit. Není to kravina. Ten film mě dostal a překvapil. Bill Murray je zde skvělý, ale tentokrát opravdu hraje poměrně náročnou roli. Konečně jsem dostal možnost vidět Melissu McCarthy v něčem, kde může ukázat, že je schopná herečka. No a nakonec výborná Naomi Watts, také jiná než obvykle. A do toho skvělí dětští herci. Tohle jsem si užil se všemi emocemi.

The Borderland (2014) - 40 %
Nemastný, neslaný akční film, který se hodně vyžívá v tom, že je to na první pohled docela syrové a jsou zde zpomalované scény, které podle všeho pořád ještě vypadají cool. Ta akce sem tam cool je, ale příběh je něco, co se mě prostě nedotklo, což je škoda. Ti herci nebyli špatní a měli svůj potenciál. Akční scény ale zásadně nevybočují.

The Guest (2014) - 90 %
Tohle je prostě jedna velká radost. Brutální film, kde umírají lidé, kteří by většinou nezemřeli. Ano, je to béčkové, ale v tom nejlepším smyslu. Nechybí zde krev, násilí, ale především, nechybí zde ani skvělý příběh, který postupně sledujete se zatajeným dechem. Překvapení, pro mě z čistého nebe, i když tvůrci už za sebou něco dobrého mají.

Na vítězné vlně (Whenthe Game Stands Tall, 2014) - 30 %
Nesmírně slabý film, kdy to nejdůležitější je řečeno na začátku. Na Wikipedii o tom také něco najdete, stejně jako o trenérovi. Film se snaží hrát na emoce, ale je tak neskutečně prvoplánový, že to snad ani nemá cenu nějak kladně hodnotit. Laura Dern si tu v podstatě nezahraje, Jim Caviezel nasadil svůj tradiční trpitelský výraz. Filmy o boxu a baseballu jsou většinou skvělé, ale o americkém fotbalu očividně ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat