pondělí 20. listopadu 2017

Rangoon, Red-Headed Baby, The 5,000 Fingers of Dr. T., Bod zlomu, Queen v Budapešti




Rangoon (2017) - 40 %
I když je to oslava vlastenectví, já si nemůžu pomoct, mně stejně snímek přišel tak zbytečně nablýskaný, ač by takový vůbec v některých scénách být nemusel. Jako kdyby se sem ani tak velkolepost nehodila, jako kdyby snímek více fungoval jako menší, dramatičtější, bez snahy uhranout epickým provedením.

Red-Headed Baby (1931) - 70 %
Na svou dobu velmi dobrá animace, která ani dnes nemá mnoho vad, pokud se pohybu týká. Do toho ještě docela chytlavá písnička, která vás celou dobu provází. Design postaviček je takový podivný, možná i v něčem lehce bizarní, ale rozhodně se tomu musí nechat, že to má nápad a že to zaujme i dnes.

Chvílemi jsem si říkal, že tenhle film nemá moc daleko od pohádkové tvorby Herschella Gordona Lewise, což nemyslím jako urážku, jen mi to místy přišlo také docela levné. Toho Seusse bych v tom ani nehledal, i když prázdný snímek nebude. Hudební čísla jsou docela milá, ale celkově výprava spíše nic moc.

Bod zlomu (The Breaking Point, 1950) - 70 %
Noir film, který není tak noirový, jak jsem čekal, ale zase má dobré postavy. Konec už je docela dobře drsný, ale asi jsem čekal, že to takové bude trochu delší dobu, nikoli jen v povedeném závěru. Herecky je to dobře obsazené, kdy o něco více pro mě vyčnívá John Garfield než jeho kolegyně Patricia Neal.

Queen v Budapešti (Varázslat - Queen Budapesten, 1987) - 90 %
Skvělý koncert, který je plný energie, navíc je zachycena nejen energie celé skupiny, která prýští především z Freddieho, ale i energie všech účastníků v publiku, který byly zástupy. Navíc zde zazní skvělé písně, které máte rádi. Koncertní aranž jim vůbec nic na jejich síle neubrala, možná jim i něco přidala.

Žádné komentáře:

Okomentovat