pondělí 19. prosince 2016

Diaz: Neuklízej tu krev, Epizoda ze života sběrače železa, Hon zin, Legenda o Pavlovi a Pavle, Růžový panter 2


Diaz: Neuklízej tu krev (Diaz - Don't Clean Up This Blood, 2012) - 60 %
Snímek se zdá trochu prvoplánový v tom, jak diváka vykrádá, na druhou stranu se snaží - a myslím, že i celkem věrně - zachytit, jak to dopadne, když lidem dáte moc a řeknete jim, že můžou dělat, co chtějí. Dopadne to tak, že ji zneužijí, stejně jako za to nedostanou trest. Film není skvělý, ale připomenutí toho, že se něco podobného může dít, mi přijde důležité.

Epizoda ze života sběrače železa (Epizoda u zivotu beraca zeljeza, 2013) - 50 %
Takový celkem jednoduchý, i když na první pohled celkem silný příběh o tom, jak to může dopadnout, když nemáte na pořádnou zdravotní péči. Je dobré, jak je to natočené s neherci - alespoň myslím - protože to vyznívá celkem věrně. Jenže když film skončil, najednou jsem zjistil, že to se mnou nic neudělalo.

Hon zin (2012) - 60 %
Hong Kong odvedl dobrou práci, ale v tomhle smyslu skutečně jen dobrou. Máte pocit, že tohle je něco, co jste už viděli, jen je to ve skutečně dobré technické kvalitě. Akční scény mi nepřišly až tak dobře vygradované, když jsem čekal nějaký vrchol, tak přišlo hluché místo. Není to zklamání, jen nejsem ohromen.

Legenda o Pavlovi a Pavle (Die Legende von Paul und Paula, 1973) - 70 %
Nejen, že je to zajímavé zachycení doby se všemi jejími specifickými módními výstřelky, ale zároveň je to film poeticky lyrický, který má některé scény vyloženě laděné do poetična a vyznívají krásně a divně zároveň. Daří se jim tak ale vyjádřit zajímavou dobu a to, jak vznikají a zanikají vztahy mezi lidmi.

Růžový panter 2 (The Pink Panther 2, 2009) - 30 %
Snímek, který se oproti prvnímu dílu absolutně nikam neposunul. Je to pořád stejná ptákovina, stejné gagy, některé naprosto stejné, což je celkem tragické, i když tohle dělal i původní "Růžový panter". Geniální odhalení případu mi zase nesedělo, herecký výběr super, potenciál rozhodně nevyužit. Jo, jiné to vlastně je, Dreyfuse hraje John Cleese.

Žádné komentáře:

Okomentovat