sobota 31. prosince 2016

The Childhood of a Leader, Passage to Mars, The Perfect Weapon, Tajemství jejich očí, Walk of Fame


Snímek, který se snaží být o hodně intenzívnější, než jakým skutečně je. To, co se nám snaží říct kamera a hudba, to nám prostě děj neříká. Není to tak strhující, jak by to chtělo být, tady jsou kamera a zvuk až příliš rušivým aspektem, který přehlušuje všechno, vlastně i tu myšlenku, která je nám sdělována.

Passage to Mars (2016) - 30 %
Tohle je pro mě dokument o ničem. Hezké vyprávění o tom, jak může vypadat také expedice, ale musím se přiznat, že mě to ani trochu nebavilo, že jsem si v tom nenašel v podstatě nic. Zlatí "Trabanti", ti jsou alespoň zajímaví, zábavní a člověk se i něco dozví. Tady jsem se ani moc nedověděl.

The Perfect Weapon (2016) - 40 %
Steven Seagal se rozhodl, že bude natáčet jen takové filmy, kde už nebude muset nic předvádět, protože už na to nejspíš prostě nemá. Alespoň jiní se do akce pustí a nechají tohohle akčního hrdinu hezky v důchodu. Namachrované, i když moc není proč, o příběhu se nemusí moc mluvit, i když se snaží překvapit. To se neděje.

Tajemství jejich očí (El secreto de sus ojos, 2009) - 70 %
Film, který celkem zajímavě řeší to, jak nás minulost dokáže ovlivnit, jak se dovede vracet, protože jsme ji nedořešili. Tohle jsou příběhy, které mám docela rád a přišlo mi, že i v závěru je snímek docela úderný. Vztahová rovina pro mě ale moc nefungovala. Nebyla zbytečná, ale stejně jsem z ní nic moc necítil.

Walk of Fame (2016) - 25 %
Scotta Eastwooda mám rád a docela rád se na jeho filmy koukám, ale nemůžu si pomoct, tahle komedie mi skutečně nepřišla moc vtipná. Vlastně jsem se celkem nudil a většina momentů mi přišla spíše otravná. Nemluvě o tom, že ona ani zápletka není nic geniálního a tak nějak čekáte, že to podobně dopadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat