středa 28. prosince 2016

Nejkrásnější den, Lucía, a co pak, Čtvrtá mocnost, Hell or High Water, Bojovnice


Nejkrásnější den (Der geilste Tag, 2016) - 60 %
Kdyby tohle byl originální film, tak je to příjemné spojení komedie a tragédie, ale on to bohužel až tak originální není, a to jednoduše proto, že už před dvaceti lety Němci natočili "Klepání na nebeskou bránu". Východisko je stejné, vývoj celkově velmi podobný. "Nejkrásnější den" je přesto dobrý a Matthias Schweighöfer se začíná stávat mým oblíbeným německým hercem.

Lucía, a co pak (Después de Lucía, 2012) - 80 %
Šikana je jednoduše něco, co nesnáším, a tak, když ji vidím, má to pro mě vždy silné emoce. V případě snímku "Lucía, a co pak" o to silnější v tom smyslu, že od začátku vůbec není jasné, o čem snímek bude a jakým směrem se vydá. Když už se jím ale vydá, je to nepříjemné sledovat a je to silné, ať už je závěr, jak chce, zvláštně nerealistický.

Čtvrtá mocnost (Die vierte Macht, 2012) - 50 %
Takový celkem průměrný thriller o tom, jak se člověk dostal někam, kde být nechtěl. A asi se není moc čemu divit, že tím, co ho dostalo tam, kde nechtěl být, byla žena. Celkem klasické schéma, které má to štěstí, že má docela zajímavé kulisy Ruska a ne až tak špatné tempo, které však rozhodně není strhující.

Hell or High Water (2016) - 80 %
Moderní westernový příběh, kterému neskutečně sedl výběr hereckého obsazení, kdy Ben Foster je parádně šílený, Chris Pine zase dobře nečitelný, no a nakonec je zde Jeff Bridges, u kterého sice začínáte mít pocit, že hraje lehce podobné role, na druhou stranu je to celkem jedno, protože je hraje skvěle.

Bojovnice (Kriegerin, 2011) - 40 %
On se ten snímek tváří, jako že je hodně realistický a že je to něco, co by se skutečně mohlo stát, že je to silný příběh, ale nemůžu si pomoct, ten příběh mi přišel celkem nudný a s hrdiny jsem se nedokázal ani trochu sžít. Myslel jsem, že alespoň ten vztah mezi "hrdinkou" a utečencem bude zajímavý, ale nebyl.

Žádné komentáře:

Okomentovat