neděle 25. prosince 2016

3, Dívka u mých dveří, Po svatbě, Elmer Gantry, Nekonečná láska


3 (3, 2010) - 50 %
Hodně mi to připomnělo snímek "Svatá čtveřice", i když to téma je trochu jiné, ale finále je v podstatě stejné. Je dobré, že se zde poměrně explicitně zobrazuje i intimní vztah dvou mužů, i když si myslím, že to v tomto ohledu nutně nepřekvapí, jinak mi ale přišlo, že snímek nemá takovou hloubku, jakou by možná chtěl mít.

Dívka u mých dveří (Dohee-ya, 2014) - 60 %
Herecky skvěle zvládnutý film, který nemá až tak dobrý scénář, jak by se dalo čekat. Z postav na vás po nějaké době padá deprese, a je skoro jedno co se děje. Za to mohou právě výborní herci. Jinak je snímek jen ukázkou toho, že začátek může být dobrý, ale to postupné odhalování už tak nenadchne. Škoda.

Po svatbě (Efter brylluppet, 2006) - 80 %
Dánská - a vlastně nejen dánská, prostě severská - kinematografie má skvělou generace herců, kteří se pomalu dostávají do středních let. Mads Mikkelsen a Sidse Babett Knudsen jsou toho krásnou ukázkou a jsou to zrovna oni dva, kdo tenhle film táhnou kupředu, ať už se vám vývoj vztahů a postav líbí, nebo ne.

Elmer Gantry (Elmer Gantry, 1960) - 70 %
Snímek "Elmer Gantry" je naprosto skvěle zahraný a Oscary pro oba hlavní představitele jsou naprosto zasloužené, i když si myslím, že si přece jen více budete pamatovat Burta Lancastera. Mám s tím filmem ale trochu problém. Je to vlastně kritika fanatismu, anebo naopak jeho obhajoba, která říká, že když půjdeme společně za jednou věcí, tak to dokážeme?

Nekonečná láska (Endless Love, 2014) - 30 %
Nic víc než celkem obyčejná romance, kde se do sebe dva zamilují. Ona nevinná holčička ze středostavovské rodiny, on krasavec z nižší vrstvy. Musejí si projít překážkami, aby nakonec zjistili, že je mohou společně překonat a budou si žít svou pohádku, která prostě musí být za každou cenu krásná.

Žádné komentáře:

Okomentovat