čtvrtek 15. prosince 2016

Denunciant, The Charnel House, The Last Film Festival, The Unspoken, Stopa Růžového pantera


Denunciant (The Informer, 1935) - 80 %
Doslova jsem zíral, jak skvěle se Fordovi podařilo natočit některé scény, z nichž na vás jde mráz, a to i více jak 80 let po uvedení tohoto filmu. Tohle je něco, co by rozhodně mělo přetrvat, protože ty herecké výkony jsou skvělé a na jejich vedení je vidět jistota a skvělé schopnosti legendárního režiséra.

The Charnel House (2016) - 40 %
Až moc přímočarý thriller, kde se dá hodně rychle tušit, o co vlastně jde, hlavně proto, že je to na začátku řečeno. Není zde nic skutečně překvapivého, ani to násilí zde není podáno nějak explicitně, což by snímek alespoň trochu oživili. Nadine je fajn, ale jinak je to tak trochu klasická, nízkorozpočtová nuda.

The Last Film Festival (2016) - 20 %
Jako je fajn vidět Dennise Hoppera šest let po smrti v novém filmu, stejně jako je fajn vidět v jednom filmu Jacqueline Bisset, Leelee Sobieski a Katrinu Bowden, ale ani tihle zajímaví herci prostě nezakryjí, že tohle možná má vtipný nápad, ale humor se z filmu vytratil po několika málo minutách. Hodně amatérské a špatné.

The Unspoken (2015) - 40 %
Není to skvělé, ale nějakou tu snahu bych v tomhle docela i viděl. Přece jen se tvůrci snažili o to, aby vznikl atmosférický film, který bude mít scény, jež budou schopny vyděsit. A sem tam se nějaká scéna docela povedla. Celkově ale tenhle snímek docela snadno zapadá v rámci hororové/thrillerové masy, která z USA přichází.

Stopa Růžového pantera (Trail of the Pink Panther, 1982) - 
Na snímku "Stopa Růžového pantera" oceňuji opravdu už jen to, že se podařilo ze střípků a nepoužitých scén natočit něco, co dává smysl. Viděl jsem film v originále a je na tom strašně moc patrné, jak je to látané, kde jsou scény, které Peter Sellers nenamluvil. Ale jako připomenutí některých parádních Sellersových scén je to fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat