pátek 2. prosince 2016

Letiště, Černé duše, Baaghi, Jako kočky a psi, Cavalcade


Letiště (Airport, 1970) - 70 %
Myslel jsem si, že mě tohle drama dostane trochu víc, ale spíše mě překvapilo, jak moc prostoru je tu věnováno postavám, které nejsou vždy až tak zajímavé. Snímku se ale musí nechat, že i po těch letech máte z některých scén skutečně dechberoucí pocit, jako kdyby se to skutečně dělo, jako kdybyste seděli v tom letadle.

Černé duše (Anime nere, 2014) - 55 %
Hodně se hraje na atmosféru a na stylizaci. Hra tmy a světla, nebo možná i absence světla, jsou na první pohled patrné, stejně jako barevné filtrování, které dodává filmu temné odstíny. Bohužel dějově mi snímek až tak zajímavý nepřišel a sledovat jen to, jak jsou obrazy krásné a zajímavé, mi nepřijde až tak zásadní v mafiánském filmu. Lepší děj bych ocenil více.

Baaghi (2016) - 75 %
Jasně, že je to v konečném důsledku vlastně jen romance, Tiger Shroff a Shraddha Kapoor jsou ovšem natolik zajímavý pár, že je chcete vidět spolu, chcete je sledovat. A navíc jsou zde parádní akční scény. Tiger Shroff se stává mým oblíbencem a doufám, že z něj bude pořádná hvězda, pohybově je naprosto jedinečný.

Jako kočky a psi (Cats & Dogs, 2001) - 40 %
Hezké... Anebo vlastně ani ne. Moc nemám rád filmy, kde zvířata mluví, ale tady v tomhle případě je to opravdu celkem otravné, o to víc, že ty hlasy patří skvělým hercům. Příběh by se mi měl líbit, alespoň podle anotace, ale ruské kočky, američtí psy a podobné ptákoviny prostě nezabírají. Technicky zvládnuto docela dobře, dějově nikoli.

Cavalcade (1933) - 50 %
Možná, kdybych tenhle snímek viděl v době jeho vzniku, tak mě dostane, ale takhle je to pro mě celkem klasický film o tom, jak žila jedna rodina, co se jí stalo a jak na ni dopadaly historické události. Není to špatné, jen to v tomhle ohledu není výjimečné, i když je fakt, že ze scény na lodi mě zamrazilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat