čtvrtek 1. prosince 2016

Pink, Scottish Mussel, Tiger Raid, Tulpa - Perdizioni mortali, We Still Steal the Old Way


Pink (2016) - 100 %
Amitabh Bachchan mi v tomhle filmu doslova uhranul a já jsem jenom čuměl, jak mě tohle právní drama strhlo. Jasně, je to trochu i proto, že to téma je hodně silné a aktuální, ale i proto, že i v dnešní době existují názory, které jsou neuvěřitelné, a které tady nejsou prezentovány jen útočníkem, ale i právníkem.

Scottish Mussel (2015) - 40 %
Pár celkem dobrých nápadů, které jsou spojené hlavně s tím, že jsou zde docela zajímavě využita zvířata, nezachrání skutečnost, že je tohle jen ekologická romance, kdy ta romance je až příliš jednoduchá a příliš přímočará i s tím dramatickým zvratem. Postavy jsou ale naštěstí ještě docela snesitelné.

Tiger Raid (2016) - 30 %
Na jednu stranu mě minimalistické filmy zajímají, na stranu druhou je ale velmi pravděpodobné, že z toho nevyleze něco, co by mě dostalo. Irácká poušť, dva vojáci, do toho jedna žena a v podstatě nikdo další. Nějak jsem ani chvíli neměl pocit, že tohle je něco, co by si skutečně mou větší pozornost zasloužilo.

Snímek je poctou starším giallo kouskům, což je dáno trochu i tím, že se na příběhu podílel Dardano Sacchetti, který toho za sebou má skutečně hodně. Je to giallo v moderním hávu, které má hodně dobré gore, ale bohužel i giallo, které se tak trochu utápí ve své forma a v tom, aby to bylo násilné a sexy. Trochu se ale zapomnělo na promyšlenější děj.

Tentokrát nebudu k britské kriminálce až tak kritický, protože tentokrát si myslím, že byla alespoň trochu zábavná. Jsou zde postavy, které jsou docela dobré, a myslím, že je to hlavně proto, že jsou to staříci, kteří si hrají na kriminálníky. Oni jimi tedy byli, ale teď už je jejich věk dohnal. Přesto jsou pořád dobří a místy docela baví. Nic skvělého, ale čekal jsem odpad.

Žádné komentáře:

Okomentovat