neděle 11. prosince 2016

Komisař Clouseau na stopě, Crushed, Dukhtar, Goldstone, Hacker


Komisař Clouseau na stopě (A Shot in the Dark, 1964) - 80 %
Je až neskutečné, jaké scény a jaké vtipy se v tomhle filmu podařilo vymyslet. Clouseau se zde v podání Petera Sellerse už naplno transformuje do své klasické podoby a je to on, kdo celý film táhne, i když samozřejmě bez Elke Sommer a Herberta Loma by to nefungovalo. Skvělé prvky, které tvoří dohromady výborný celek.

Crushed (2015) - 40 %
Otec zemřel a dcera se musí vrátit na vinohrad, aby se s ním naposledy rozloučila, ale možná také zjistila pravdu o tom, co se v místě jejího dětství dělo zatímco tu dlouho nebyla. Možná všechno není tak, jak se zdá a možná byl otec zavražděn. Ale kým vlastně. Skoro by to bylo i napínavé, ale ani není. Spíše nuda.

Dukhtar (2014) - 70 %
Silný příběh o tom, co se může v některých územích dít. Já vím, že by se cizí kultury neměly odsuzovat, ale takový hon, ne nepodobný honu na čarodějnice, je v dnešní době prostě tragický. Film je podán možná až trochu moc vyumělkovaně, že se v tom poselství ztrácí, ale kultura je přesto zachycena dobře.

Goldstone (Goldstone, 2016) - 60 %
Více než noir je tenhle film docela dobrým zdokumentováním toho, jaké problémy existují v australské společnosti a s čím se musejí místní vyrovnávat, kromě alkoholu tedy. Bohužel příběh samotný není tak zajímavý jako záběry na nádhernou Austrálii, ale ani ty z tohohle neudělají skutečně dobrou kriminálku.

Hacker (2015) - 60 %
Docela dobrý thriller, který není zas nějak extra krvavý, ale má v sobě postavy, které jsou snesitelné, a vlastně vám nebude vadit je sledovat. Není to nějak extra chytrý scénář, ale musí se uznat, že tohle je rozhodně film, který si zaslouží lepší než jen průměrné hodnocení. V televizi se podobné věci dají vidět častěji a horší.

Žádné komentáře:

Okomentovat