neděle 4. prosince 2016

Doctor Strange, Hologram pro krále, Letiště '77, Bratr Bajrangi, Deiji


Doctor Strange (Doctor Strange, 2016) - 80 %
Přesně to, co jsem očekával. Zábava od začátku do konce, výborní herci, ale co víc, naprosto neskutečná triková stránka, která mě prostě ohromila. I když bylo v traileru ukázáno dost, vidět to znovu, v celém filmu, prostě mi padla brada. Benedict byl vybrán skvěle, téhle méně zajímavé postavě Marvelu dal duši.

Hologram pro krále (A Hologram for the King, 2016) - 70 %
Zajímavě absurdní film, kterému se ale daří velmi dobře kritizovat naši společnost. Nemluvě o tom, že je to i velmi dobrá romance, kde se netlačí na pilu a kde všechno tak nějak vyplyne z děje samotného. A proč jednou nenechat něčemu hezký konec, když se tam prostě hodí? Tenhle film mě potěšil.

Letiště '77 (Airport '77, 1977) - 60 %
Všechny filmy "Letiště", alespoň tedy první tři, mají něco do sebe. V tomhle případě je zde vystavěn příběh vlastně jen proto, aby bylo možné potopit letadlo do moře, ale ono to funguje a scény pod vodou jsou velmi dobré. Navíc je zde plejáda skvělých herců od Jacka Lemmona přes Olivii de Havilland až po moje oblíbence Stewarta a Leeho.

Bratr Bajrangi (Bajrangi Bhaijaan, 2015) - 95 %
Co budu povídat, tenhle film mě prostě dostal. Já vím, že je to ve finále takové naivní, ale ty postavy se mi prostě líbily a já jsem si přál, aby to skončilo tak, jak to skončilo. Zjišťuji, že Indie má skvělé herce a že vůbec nevadí to, jakým způsobem filmy natáčí. To, co chtějí říct, nakonec řeknou a řeknou to silně, emotivně a krásně.

Deiji (2006) - 60 %
Podle anotace jsem prostě čekal, že to bude tak nějak zajímavější, že to bude mít na diváka větší dopad, ale ty emoce se ze mně nějak nepodařilo vytřískat. Film je dobrý, funguje jako romance, trochu funguje i jako thriller, ale není to něco, u čeho bych si řekl, že to je dokonalé a padal z toho na zadek.

Žádné komentáře:

Okomentovat