čtvrtek 8. prosince 2016

Květ pouště, Láska mezi umělci, Dva muži ve městě, Devdas, Dr. Dolittle 4


Květ pouště (Desert Flower, 2009) - 70 %
Film má natolik zajímavý příběh, který napsal sám život, že prostě stojí a něm. Naštěstí i herecky je to velmi povedené, takže se podařilo stvořit něco, co má hlavu a patu a ty potřebné, silné emoce se z toho dobře přenášejí. Romantika mi tu přišla trochu nadbytečná, naštěstí se objevuje v malé míře. Velmi dobré.

Láska mezi umělci (Design for Living, 1933) - 70 %
Jsem rád, že se čas od času dostanu k těmhle starším filmům, protože musím říct, že herecky stojí za to. A tentokrát i příběhově. Jsou tu rozebírány myšlenky, které mi na svou dobu přijdou celkem pokrokové, i když v oblasti sexuální to není nijak vyloženě šokující. Ústřední trojice baví, a to je hlavní.

Dva muži ve městě (Deux hommes dans la ville, 1973) - 80 %
Co k tomuhle filmu dodat? Nesmírně silné drama o tom, jak to také může s člověkem dopadnout, když udělá jednu chybu, a pak má prostě smůlu. Má člověk dostat druhou šanci? Zaslouží si ji? A jak špatný je ve srovnání s těmi, kteří po něm pasou právě jen kvůli té jedné chybě? Gabin a Delon jsou zde skvělí.

Devdas (Devdas, 2002) - 60 %
Klasicky indicky velkolepé, i když se ve skutečnosti jedná vlastně o dramatickou romanci. Je to také velmi rozmáchlé, protože film má tři hodiny. Herecky je to skvěle obsazené, choreografie je úchvatná a navíc je to i vizuálně krásně kýčovité. Jenže všechno tohle nějak vedlo k tomu, že film je dobrý, ale nakonec ne výjimečný.

Dr. Dolittle 4 (Dr. Dolittle: Tail to the Chief, 2008) - 20 %
Asi ani nemá smysl mluvit o zklamání, protože od tohoto snímku jsem prostě nic nečekal. Je to jen pitvání docela dobrého nápadu, který prezentoval první film, ale který byl už v tom první filmu rozmělněn. Tohle není vtipné, není to zábavné, není to zajímavé, není to prostě nijaké a ani dětem bych to raději nepouštěl.

Žádné komentáře:

Okomentovat