středa 14. prosince 2016

Kabali, Napoleon Dynamit, Naqoyqatsi, Pomsta Růžového pantera, The Darkest Dawn


Kabali (Kabali, 2016) - 50 %
Nechci říkat, že jsem přímo zklamaný, ale přece jen jsem si myslel, že podle popisu to bude zajímavější. A hlavně i podle úvodní scény, kde se Rajinikanth uvedl naprosto parádně ve výborné akční scéně, která v podstatě do konce zůstala nepřekonána, což je docela zklamání. Vypadalo to nadějně, ale nedá se nic dělat. Moc roztahaný, místy fajn akční, jindy zase moc hluchý mafiánský film.

Napoleon Dynamit (Napoleon Dynamite, 2004) - 60 %
Tohle je skutečně snímek, který hned tak někde neuvidíte, protože na to musí mít scenárista a režisér hlavu. Film jako "Napoleon Dynamit" si skutečně nevymyslí každý. Některé scény jsou až překvapivě dobré, hlavně se hraje na trapnost, ale také na to, že je jedno, jací jsme, stejně to místo tady máme.

Naqoyqatsi (Naqoyqatsi, 2002) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale tenhle film my nejzajímavější přišel tím, co bylo zobrazováno, respektive v jaké koláži a jaké k tomu byly použity nástroje (filtrování, prolínání, které je v závěru u uměleckých děl skutečně úchvatné), ale jinak pro mě film nemá moc vypovídací schopnost. Člověk o něm může přemýšlet, ale takhle se dá přemýšlet o čemkoli, protože všechno může jitřit něčí fantazii.

Pomsta Růžového pantera (Revenge of the Pink Panther, 1978) - 60 %
Tohle už prostě není ono. Nemohu si pomoct, ale u tohohle filmu už jsem se tak nebavil, a co si pamatuji, nebavil mě tolik ani v minulosti, když jsem ho prvně viděl česky v televizi. Jasně, že jsou zde dobré scény, ale už mi to přijde trochu vyčpělé a trochu moc přitažené za vlasy. Pořád ale ještě dobré.

The Darkest Dawn (2016) - 30 %
Takové klasické nízkorozpočtové sci-fi, které je sci-fi vlastně jenom proto, že se tam mluví o něčem, co je třeba mimozemské, jako v tomhle případě. Jsou zde docela velké skoky v ději, které brání tomu, aby to příjemně ubíhalo, a když už se něco děje, je to celkem nuda. Snaha se počítá, ale v tomhle případě to prostě nestačí.

Žádné komentáře:

Okomentovat