čtvrtek 25. srpna 2016

River, Sing Street, Sinister Squad, Take Me to the River, The Bronx Bull


River (2015) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale mně tenhle film přišel jako něco, co má potenciál být pořádným thrillerem, ale nakonec je z toho jen osobní drama, které má neskutečně pomalé tempo, jež se mi protivilo. Prostředí zajímavé, ale využité jen jako kulisa a pro problémy s porozuměním. Za mě tenhle film nenabízí nic skvělého.

Sing Street (2016) - 60 %
Hezký muzikál, kterému se skvěle podařilo zachytit jednu dobu, kdy Irsko je zde prezentováno se svými problémy, i když nijak komplexně, především se ale jedná o dobrý hudební film. Hudba vás zde dovede dostat. Co se ale týká dějové linky, tak ta mě prostě ohromit nedokázala, přišla mi až příliš ohraná.

Sinister Squad (2016) - 25 %
Jaký tohle mělo vlastně smysl? Asi dát na jednu hromadu všechny pohádkové postavy, které měli zrovna scenáristé v hlavě, narvat je do jakéhosi příběhu, a to všechno okořenit tím, že tohle je vlastně všechno velká sranda. Jenže až groteskní zvuková stránka mě tak iritovala, že jsem si nemohl užít ani nějakou tu pěknou ženu. Jinak není o co stát.

Take Me to the River (2015) - 80 %
Nemůžu si pomoct, ale i když snímek vlastně nic neřekl a nenašel vyústění, alespoň na tu palčivou otázku, na kterou jste odpověď čekali, na konci jsem prostě neměl pocit, že jsem o něco ochuzen. Zase jeden z těch pomalejších filmů, kde se jakoby nic neděje, ale přitom se toho stane až moc. A některé scény jsou hodně znepokojivé, ale přesto jsem z filmu neodcházel se špatným pocitem.

The Bronx Bull (2016) - 40 %
Trochu mi nedává smysl, proč byl takový film vůbec natočen. Snad proto, aby se připomnělo, že Jake LaMotta je stále ještě naživu a že se ve svých devadesáti ještě jednou oženil a je ženatý už několik let a možná mu to vydrží až do smrti? William Forsythe dělal, co se dalo, dokonce vypadá lépe ve scénách, kde je mladší než je jeho skutečný věk, ale dělat stejnou látku jako Scorsese, i když jiné období, to se nedá.

Žádné komentáře:

Okomentovat