čtvrtek 14. července 2016

Emanuela ve vesmíru 2, Hard Sell, The Other Side of the Mirror, Traffic, Nikdo odnikud


Emanuela ve vesmíru 2 (Emmanuelle: A World of Desire, 1994) - 40 %
Jede se v kolejích, které vyjel první film, kdy je zde snaha o to, aby to bylo trochu vtipné, snaha, aby to bylo trochu romantické, no a asi nejmenší snaha, aby to bylo erotické. Ale místy je to i sexy, ale bohužel opravdu jen místy, protože si po chvíli uvědomíte, že to je opravdu jen na jedno brdo. Ani ty ženy tolik nevynikají.

Hard Sell (2016) - 70 %
Další film o dospívání, který je poslední dobou jako máku, ale zrovna tenhle má pro mě dvě velká lákadla, která se jmenují Katrina Bowden a Kristin Chenoweth. Prvně jmenovaná dostává hodně prostoru a neskutečně jí to pořád sluší, bohužel Kristin už má prostoru méně, ale své role se zhostila dobře. Mám pro ně prostě slabost, ale on i scénář dovede zaujmout.

Tohle je film, na který se nedá koukat. "Alenka v říši divů" je krásná tím, že jsou zde pohádkové postavy, které se chovají podivně lidsky. Tvůrci tohoto snímku se rozhodli, že z nich udělají lidi a zabijí tak polovinu kouzla. Tu druhou zabili ve chvíli, kdy vybrali ty herce, co vybrali, a vykašlali se na jakýkoli rozpočet. Tragédie pro předlohu i pro diváka.

Traffic (2016) - 65 %
Jeden z těch indických thrillerů, který nefunguje jako žánrový mišmaš, ale snaží se skutečně primárně fungovat jako thriller, což se mu i daří. Kdyby se film ještě zbavil takových těch sladkobolných prvků, které jsou spíše na okrasu a jako podřízení se divákovi za každou cenu, byl by to thriller vynikající.

Nikdo odnikud (Un illustre inconnu, 2014) - 80 %
Mathieu Kassovitz zahrál naprosto dokonale roli muže, který chce napodobovat jiné. Nechce být sám sebou, chce být jimi, chce žít jejich životy. Díky Kassovitzovi je film naprosto strhující. Tedy díky němu a skvělým maskérům. Skvělé drama, které je vlastně niterným thrillerem a skvělou psychologickou studií.

Žádné komentáře:

Okomentovat