sobota 2. července 2016

Danielův svět, Domácí péče, Purpurový déšť, Reconnoiter, Birds with Large Wings


Danielův svět (2014) - 70 %
Chce to odvahu natočit podobný film, respektive v něm vystupovat. Je to odvážné a je to i pěkná ukázka toho, jak je možné natočit psychologický profil člověka se všemi jeho slabostmi i silnými stránkami. Až mě skoro překvapuje, jak je film hodnocen. Možná mezi sebou opravdu máme dost lidí, kteří hned neodsuzují.

Domácí péče (2015) - 60 %
Zajímavý film o životě a o umírání, který v sobě má emoce, ale vlastně není ani pesimistický, ani optimistický. Prostě je takový, jaký je život a jak si jej uděláme. Bolek Polívka zde má snad jediný moment, kdy ukazuje, že je dobrý herec, jinak moc nehraje, za to Alena Mihulová si ukradla film pro sebe.

Purpurový déšť (Purple Rain, 1984) - 50 %
Ten film je v podstatě o ničem a nemá smysl se moc příběhem zabývat, protože se zde moc neděje. Nic, co by bylo skutečně jedinečné. Zápletka je celkem jednoduchá. Jenže ten film má Prince, a to jak herecky, tak i hudebně. Kdyby člověk snímek jenom poslouchal, má z toho mnohem lepší zážitek. Hudba je parádní.

Reconnoiter (2015) - 40 %
V první řadě je fajn, že se někdo do podobného filmu vůbec pustil, ale na druhou stranu se ukázalo, že i krátká stopáž může být celkem dlouhá. A stejně tak se ukázalo, že je sníme celkem neoriginální. Přesto má tenhle snímek kvality, a to jsou primárně kvality trikové, které vytvářejí zajímavé roboty, jež do děje zapadají. Snaha se počítá.

Birds with Large Wings (2015) - 70 %
Zajímavé téma, o které tady u nás nebudeme moc vědět, ale zase se mu nebudeme moc divit - chemikálie, která je pesticidem a je rozstřikována do ovzduší má vliv na zdraví děti a jejich vývoj. Někdy se jeden diví, co člověk vlastně všechno dokáže. A že je toho někdy hodně. Forma filmu celkem sedla.

Žádné komentáře:

Okomentovat